Mozaik
VINKOVAČKO KAZALIŠTE

Lutkarska likovna radionica privukla djecu i roditelje
Objavljeno 12. srpnja, 2016.

U Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci u ljetnim danima opet je veselo i zabavno, prožeto s puno dječjeg smijeha, a u pitanju je Lutkarska likovna radionica koja je podijeljena u dvije dobne grupe, mlađu za djecu od prvog do četvrtog razreda i stariju za djecu od petog do osmog razreda.

Ove smo godine imali jednu zanimljivu jednodnevnu radionicu “Moja mama i ja”. Radionica je bila namijenjena za druženje djece mlađe dobne skupine s roditeljem, bakom, tetom u trajanju dva školska sata.

- Odziv je bio odličan tako da smo imali pune ruke posla, ali rezultati nisu izostali. Družili smo se, opustili, učili, kreirali, strpljivo trudili, rezali, šivali. Hvala svim mamama, bakama, tetama što su se odazvale pozivu. Želja nam je da se uvijek u namjeri dobre zabave i edukativnog druženja k nama u kazalište vratite. Mislim da će ozarena lica vaših princeza biti dobar razlog - istaknula je Mirna Levaković Lombarović, voditeljica radionice.

Za nešto starije od petog do osmog razreda u trajanju osam školskih sati odražava se radionica “Mogu sama/sam”.

- Motorički vrlo zahtjevan zadatak kao da je bio izazov brojnoj ekipi. Vješto barataju iglom i koncem, šivaju, režu, uče, strpljivo se trude. Užitak je gledati kreativni zanos. Ove godine usmjeravamo ih samo tehnički kroz proces izrade, a njihova mašta vodi nas u ljetnu avanturu. Kamo ćemo sve otploviti u ovim prekrasnim srpanjskim danima i kako će izgledati naše lutke i lutci vidjet ćemo na kraju našeg druženja, 14. srpnja - istaknula je voditeljica radionice.

Lutke ostaju u vlasništvu autorice/autora, a u rujnu će biti izložba lutaka, žiriranje i prekrasne nagrade. Treba napomenuti da su djeca sudionici lutkarske likovne radionice nagrađena godišnjom pretplatom na dječje predstave, a mame, bake i tete popustom na predstave u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić”. M.Kokaj

Najčitanije iz rubrike