Sport
POVRATNIK U GRADSKI VRT

Karlo Lulić na posudbi
do kraja sezone
Objavljeno 10. srpnja, 2016.
Njegov povratak dio je strategije o okupljanju bivših igrača

NK Osijek predstavio je svoju momčad za sljedeću sezonu, a na toj “pokaznoj” utakmici navijače je dočekalo i jedno iznenađenje.

U momčadi “plavih” u drugom poluvremenu zaigrao je Karlo Lulić! Mladi veznjak koji se prije dvije godine prerano iz Gradskog vrta otisnuo u neizvjesnost pečalbe potpisavši ugovor s talijanskom Sampdorijom.

Iznenađenje

Talijani su ga u drugoj godini poslali na posudbu u češki Boheminas, a sada se vratio u klub u kojem je formirao svoj nogometni profil. Lulić će u Gradskom vrtu ostati do kraja sezone koja je pred vratima kao posuđeni igrač.

- Papirologija još nije sređena, ali dobili smo “zeleno” svjetlo od Sampdorije da Karlo može nastupati za nas u prijateljskim susretima. Njegov povratak dio je naše strategije o okupljanju naših bivših igrača. Službeno Lulić još nije naš član, jer ćemo “papirologiju” rješavati danas, a kada to završimo bit će i službeno predstavljen - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

Karlo je Osijek napustio kao veliki potencijal. U sezoni 2013./14. Tomislav Steinbrückner mu je dao priliku kao tinejdžeru koju je on itekako iskoristio. Postigao je četiri pogotka u otvaranju sezone, a onda su krenuli problemi s ozljedama pa je do kraja te sezone igrao vrlo malo, a na kraju je i napustio Osijek. Sada je opet tu.

- Željeli smo klub i ja iznenaditi navijače mojim pojavljivanjem. Presretan sam što mi je čelništvo NK Osijek omogućilo povratak, jer NK Osijek je bio i ostao moj dom. Vjerujem kako ću dati svoj doprinos u ostvarivanju rezultaskih ciljeva - rekao je Karlo Lulić.

Dvije godine inozemstva sigurno su bile dragocjeno iskustvo za njega.

- U svakom slučaju. Vjerujem kako sam dobro iskoristio te dvije godine te da sam danas bolji igrač nego što sam to bio kada sam odlazio. Iskusniji sam sigurno - zaključuje mladi veznjak, povratnik u Gradski vrt.

Lulić tvrdi kako je spreman odmah uskočiti u momčad ako to bude potrebno.

- U treningu sam sa Sampdorijom od 14. lipnja, dakle, spreman sam u potpunosti i ako me trener bude trebao, mogu odmah uskočiti u momčad - rekao je na kraju Lulić.

Lulićev povratak samo je još jedna u nizu potvrda kako u Gradskom vrtu misle ozbiljno. Ovu će sezonu biti posuđen, ali ne treba se iznenaditi ako osječki prvoligaš krene u otkup ugovora ako bude zadovoljan njegovim igrama.

Nema nemogućeg

Otkako je Ivan Meštrović zasjeo na čelo kluba u Gradskom vrtu više ne postoje “nemoguće misije” kada su u pitanju transferi. Naravno, u realnim okvirima.

Naravno, potraga za pojačanjima se nastavlja. Sljedeća meta je centralni napadač. Trener Zoran Zekić “gore” želi jednog pravog “target mana”. Čovjeka koji će biti u stanju zadržati loptu, ali u isto vrijeme i kvalitetnom otvarati prostor ljudima koji nadiru iz drugog plana. Takvih tipova igrača u Hrvatskoj nema previše pa sportski direktor Alen Petrović neće imati nimalo lak zadatak ispuniti trenerove želje. No, to ne znači kako sjedi skrštenih ruku.

- U otvorenim smo razgovorima s dva-tri imena kada su napadači u pitanju i uskoro ćemo, vjerujem, uspješno okončati i taj posao - optimistično će Petrović.

Dalibor KELER
PRODANO OKO 500 PRETPLATA

NK Osijek provodi vrlo agresivnu kampanju učlanjenja u bijelo-plavi klub, što kasnije donosi lijepe bonuse kada je u pitanju kupnja godišnje ulaznice. Iz marketinga NK Osijek informirali su nas kako je do sada prodano oko 500 sezonskih ulaznica, a u to nisu uključene ulaznice koje distribuira Kohorta. Navijačka udruga osječkog prvoligaša u prvoj tranši dobila je 450 ulaznica za prodaju. U NK Osijek nadaju se kako će ove godine nadmašiti prošlu, kada su imali oko 1000 sezonskih pretplatnika.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike