Sport
UEFA STROGA PREMA NAJMLAĐIMA

A što mala djeca rade budna u 23 sata?
Objavljeno 7. srpnja, 2016.

Postala je to već uobičajena slika ne samo sada za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva. Igrači nakon ostvarene pobjede trče u zagrljaj prvo svojim suprugama, koje im onda predaju svoje nasljednike s kojima potom trče po terenu proslavljajući tako sa svojim najbližima velike pobjede. Međutim, takva slika Uefi se baš ne sviđa. Zamolila je igrače Portugala, Walesa, Francuske i Njemačke da nakon polufinalnih dvoboja na Euru ne izvode svoju djecu na teren.

- Ovo je Europsko prvenstvo, a ne obiteljska zabava. Stadioni nisu najsigurnije mjesto za malu djecu ako navijači počnu ulaziti na teren. To je lijepa slika, mi nismo 100 posto protiv toga, ali moramo biti oprezni - poručio je direktor turnira Martin Kallen.

UEFA se prilično držala i jasnih pravila prema kojima unutar travnjaka smiju biti samo osobe sa službenim akreditacijama na kojima je dopušten ulaz na travnjak ili krug samog terena. Bez obzira na to što je pojava vidljiva kod dosta reprezentacija, a zapravo je naslijeđena i iz klubova gdje često igrači svoju djecu u naručju donose na teren i prije i nakon utakmice, ipak je teren u Lilleu nakon susreta Wales - Belgija bio pretvoren u pravu “dječju igraonicu”. Mnogi još uvijek pamte sliku Garetha Balea kako s kćerkom Albom Violet slavi plasman u polufinale ili sliku Neila Taylora i Hala Robsona-Kanua u zagrljaju djece.

- Presretan sam što sam pobjedu protiv Belgije mogao podijeliti sa svojim najmilijima. Nisam ih vidio četiri ili pet tjedana. To je nevjerojatno iskustvo - kazao je Bale nakon utakmice protiv Belgije.

No, bez obzira na to što je slika svakako lijepa, ipak treba podsjetiti kada se odvija slavlje. Utakmice završavaju oko 23 sata. U slučaju produžetaka i jedanaesteraca, i nešto prije ponoći. Pitamo se - je li tako maloj djeci ipak u takvo “gluho doba” mjesto na stadionu? K.Lacković

Najčitanije iz rubrike