Sport
POVRATAK BIVŠIH IGRAČA U GRADSKI VRT?

Danijel Pranjić na listi želja
Objavljeno 7. srpnja, 2016.
Zekić: Trebaju nam još najmanje tri igrača

Nogometaši Osijeka pripreme za novu sezonu polako privode kraju, ali slaganje momčadi bijelo-plavih još je daleko od svog završetka.

Kako sada stvari stoje, osječki prvoligaš će svoje redove nastaviti popunjavati i kad prvenstvo bude počelo, ali to neće utjecati na rezultatske ambicije. Jasno, ključna stvar u tome bit će strpljenje jer slaganje momčadi u hodu i promptno ostvarivanje rezultatskih ciljeva ne idu pod ruku.

Zvučni igrači

Trener Zoran Zekić zadovljan je što mu je igrački kadar ojačan za novu napadačku opciju Gabrijela Bobana, ali svejedno kaže:

- Još uvijek imamo premali broj igrača. Trebaju nam još najmanje tri igrača da bismo imali željenu širinu kadra - kaže Zekić.

Potvrdu kako će Osijek nastaviti s aktivnostima u prijelaznom roku dao je i sportski direktor Alen Petrović.

- Bit će sigurno još pojačanja. Popunit ćemo igrački kadar do željene brojke, a isto sam tako uvjeren kako ćemo ostvariti i rezultatske ciljeve. Pitanje je samo koliko će nam vremena trebati za to, s obzirom na ekipiranje koje smo prisiljeni obavljati u hodu. Trebat će nam malo vremena za uigravanje, ali sam siguran u Osijekov povratak u gornji dom hrvatskog nogometa. Hoće li se to dogoditi za tri mjeseca, pola godine ili godinu dana nije važno, ali Osijek će uz podršku svojih vjernih navijača biti pri vrhu tablice - kaže Petrović.

Pozicije koje Osječani žele popuniti nisu tajna. Traže još jednog napadača (ovaj put centralnog), jednog veznjaka i jednog srednjeg braniča. No, ono što jest nepoznato, to su konkretna imena. Predsjednik Uprave Ivan Meštrović nije skrivao pregovore s dva zvučna pojačanja. Boban je bio jedno od njih, a ime drugoga navijači i javnost mogli bi saznati za koji dan. Jučer se po Gradskom vrtu pričalo kako se radi o Franku Andrijaševiću, ali tu informaciju nitko iz kluba nije službeno potvrdio.

Bivši igrači

Opet, još neke smjernice postoje kada su transferi u pitanju. Osijek želi vraćati igrače koji su poniknuli u Gradskom vrtu pa su mu tako na meti bili Josip Mišić koji je u Rijeci i Domagoj Pušić koji je trenutačno član Lugana. Za prvog su Riječani izvjesili visoki odštetni zahtjev, a Pušić u ovom trenutku ima drukčiju viziju nastavka svoje karijere.

- Prošle sezone nije puno igrao kod Zemana, ali on više nije trener Lugana, pa se Pušić sad želi pokušati nametuti novom treneru - objasnio je Petrović.

Bez kluba je i dojučerašnji hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (35) koji se također može uklopiti u priču o povratku nekadašnjih igrača.

- S njim sam pokušao kontaktirati prije mjesec dana, ali nisam ga uspio dobiti, a kasnije ga nisam zvao. Mislim da on ipak preferira inozemni angažman - pričao je Petrović.

Inače, s bijelo-plavima je još od slovenskih priprema i Ukrajinac Artem Favorov. On je poniknuo u kijevskom Dinamu, ali premda ima 22 godine, iza sebe nema posebnu karijeru. Prošle sezone čak nije imao ni klub, ali nije isključeno da postane član osječkog prvoligaša.

- Ima zanimljivih stvari kod njega, ali želio bih ga vidjeti u nekom malo jačem testu. Zato će još neko vrijeme ostati s nama - rekao nam je Zoran Zekić, trener osječkog prvoligaša.

Dalibor KELER

S bijelo-plavima je još od slovenskih priprema i Ukrajinac Artem Favorov, koji je poniknuo u kijevskom Dinamu

Najčitanije iz rubrike