Crna kronika
NE VALJA SE HVALITI

Dobitni listić objavio na društvenoj mreži pa ostao bez novca
Objavljeno 6. srpnja, 2016.

BELI MANASTIR - Poprilično se iznenadio 27-godišnjak iz Belog Manastira kada je u kladionici Super sport na belomanastirskom središnjem trgu pokušao podići ostvareni dobitak. Umjesto da mu isplati približno 1400 kuna, koliko je pisalo na listiću, djelatnica u kladionici priopćila mu je da je listić - već isplaćen! Komu je isplaćen nije mu mogla odgovoriti, a informaciju o tome nisu mu htjeli dati ni u središnjici Super sporta u Zagrebu.

Tek kada je cijeli slučaj prijavljen policiji, ispostavilo se da je listić isplaćen računalnim putem. Belomanastirac je, naime, dobitni listić prije isplate fotografirao i objavio na društvenoj mreži. Objavu je, pak, vidio maloljetnik, koji je dobitak “skinuo” na način da je prepisao broj listića i kod, nakon čega je obavio uplatu na račun. Policija nije priopćila na čiji je račun dobitak uplatio. Prema pravilima Super sporta, ali i zakonskim odredbama, kladiti se mogu samo osobe starije od 18 godina, pa maloljetnici, stoga, na svoje ime ne smiju imati ni otvoren takozvani konto za internet-klađenje.

Kladioničari objašnjavaju da je Super sport nedavno kao novinu u kladionice uveo brzu uplatu na vlastiti račun. Kako dobitnik ne bi po isplatu morao odlaziti u kladionicu, dovoljno je da kod i broj dobitnog listića upiše na svoj konto (internetski račun otvoren u kladionici) i kladi se preko Interneta. Pri tome vjerojatno nisu ni razmišljali da će dobitnici na društvenim mrežama objavljivati dobitne listiće i tako nekomu pružiti priliku da prisvoji tuđi novac. Najvjerojatnije na taj način maloljetnik je “napunio” svoj ili nečiji konto.

Kako saznajemo, nesretni i neoprezni 27-godišnji kladioničar nije čest gost kladionica. Hoće li nastaviti klađenje pokazat će vrijeme. Nismo uspjeli saznati je li mu novac od klađenja poslije isplaćen. Sličnih slučajeva, kažu u belomanastirskim kladionicima, do sada nije bilo.

Ivica GETTO

Računalna prijevara

Kako je priopćila Policijska uprava osječko-baranjska, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik počinio kazneno djelo računalne prijevare. Posebno izvješće bit će podneseno nadležnom državnom odvjetništvu.

Slučaj iz Australije

Na portalima smo potražili je li prije bilo sličnih slučajeva. Pronašli smo prošlogodišnji slučaj jedne Australke. Nakon što se kladila na pobjedničkog konja i osvojila 825 dolara, i ona je dobitni listić objavila na Facebooku kako bi se pohvalila. Posebice stoga što je konj na kojeg se kladila bio potpuni autsajder, pa je dobitak bio gotovo 100 puta veći od uplate. Netko je barkod listića kopirao i umjesto nje podigao novac. “Prijatelju” je zahvalila što joj je upropastio dan i cijeli slučaj prijavila policiji.

Možda ste propustili...

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

Najčitanije iz rubrike