Osijek
U “KOMPI” SU DOSJETLJIVI

Uz kavu i piće poslužuju i Autan
Objavljeno 2. srpnja, 2016.

Komarci su, nažalost, osječka ljetna svakodnevica, protiv koje se građani bore kako znaju i umiju. A da bi svojim gostima omogućili nesmetan boravak na ljetnoj terasi, u restoranu Kompa konobar, uz kavu ili hladno piće, gostu “posluži” i - Autan, sredstvo protiv komaraca. Budući da se spomenuti restoran nalazi u Splavarskoj ulici, tik uz dravsku obalu, gdje komaraca ima “kao u priči”, ne čudi što su gosti oduševljeni tom gestom, pa tako i Osječanka Željka P.

- Suprug i ja smo jedno poslijepodne obavljali kupnju po trgovačkim centrima. Bilo je užasno sparno i vruće, a kako je već padao mrak, odlučili smo otići nekamo na piće. Sjetili smo se 'Kompe', ali sam se uplašila da bi to moglo ispasti traumatično iskustvo s obzirom na leteće krvopije. No, ipak smo odlučili onamo otići na pivo jer je pogled s tamošnje terase fantastičan - priča Osječanka.

Dodaje kako je mladi konobar uzeo njihovu narudžbu, a kada se vratio za njihov stol s pićem, uslijedilo je iznenađenje i - oduševljenje.

- Konobar je na stol spustio boce, čaše i na kraju Autan. Prvo smo suprug i ja pomislili kako je to neka šala, no ljubazni nam se konobar nasmiješio i kazao da ga slobodno koristimo. Našpricali smo se 'Autanom' i lijepo smo se opustili uz piće - kaže Željka P.

Josip Mihaljević, vlasnik restorana “Kompa”, kaže kako već dugo gostima nudi i preparate za obranu od komaraca, jer u Osijeku druge nema.

- Već otprilike dvije godine imamo praksu ponuditi gostima sprej protiv komaraca. Danas je to postalo neizbježno, u takvom smo gradu. Reakcije gostiju su odlične. Drago im je da se brinemo o njima, da činimo sve kako bi se u našem ugostiteljskom objektu osjećali ugodno - kaže Josip Mihaljević.

Sandra LACIĆ

Antonio Mihaljević

konobar u “Kompi”

GOSTI KAŽU: “SVAKA VAM ČAST!”

Antonio Mihaljević, konobar u osječkom restoranu “Kompa”, potvrđuje da su gosti zadovoljni kada, dakako besplatno, dobiju sredstvo protiv komaraca kako bi se zaštitili.

- Gosti odahnu i kažu: 'Svaka vam čast' - kratko kaže Antonio.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike