Crna kronika
NESREĆA U KOZICAMA

Pijan skrivio sudar, teže ozlijeđeno dijete
Objavljeno 1. srpnja, 2016.

SLATINA

Teška prometna nesreća, srećom, bez tragičnih posljedica, dogodila se u četvrtak nešto prije 18 sati u slatinskom prigradskom naselju Kozicama. Nesreću je, stoji u policijskom priopćenju, skrivio pijani 48-godišnji vozač kombija Peugeot Boxer, slatinskih registracijskih oznaka. U krvi je, pokazao je alkotest, imao 1,73 promila alkohola.

Kombi se kretao u smjeru istoka prema Orahovici, a na izlazu iz desnog zavoja, zbog pijanstva i neprilagođene brzine, te nedržanja sredine prometne trake, prešao je na lijevi trak ceste, namijenjen vozilima iz suprotnog smjera. Vozilo bez kontrole potom udara u zaštitnu metalnu ogradu mosta i prevrće se na cesti.

U trenutku kad je kombi u zavoju prelazio na lijevu stranu ceste, iz smjera Orahovice prema Slatini naišao je Ford Escort, također slatinskih oznaka, u kome su bili vozačica i još četvero putnika, od kojih troje malodobne djece. U nastojanju da izbjegne izravni sudar, vozačica je skrenula udesno i vozila po bankini, ali nije se uspjela vratiti na cestu. Nakon stotinjak metara nekontroliranog kretanja po rubu ceste i kanalu uz cestu, njezino vozilo udarilo je u putni most i zaustavilo se. Vozačica nije imala alkohola u krvi.

Na oba vozila nastala je velika materijalna šteta, a jedan dječak iz Forda, zbog udarca u glavu, kolima slatinske Hitne medicinske pomoći odvezen je na kontrolni pregled. U vrijeme očevida slatinske policije promet za sva vozila kroz Kozice bio je zatvoren, a policija je usmjeravala promet obilaznim smjerom preko Nove Bukovice i Čađavice.

Petar ŽARKOVIĆ
Vozio motocikl na zadnjem kotaču i izazvao sudar

U četvrtak, u 19.25 sati, došlo je do prometne nesreće u Ulici Hrvatskih branitelja u Požegi. Nesreću je skrivio 22-godišnjak koji nema položeni vozački ispit. Mladić je prije nesreće vozio motocikl Yamaha na zadnjem kotaču i u jednom je trenutku izgubio nadzor nad upravljačem te počeo udarati u parkirana vozila pred Požeškom vojarnom 123. brigade. Na kraju je pao zadobivši ozljede na leđima, rukama i nogama. Motocikl je klizao po asfaltu još stotinjak metara, te se zbog trenja i zapalio. Unatoč brzoj intervenciji djelatnika vojarne te požeških vatrogasaca, motocikl je u potpunosti izgorio.AGM Kruna

sreća u nesreći

U AUTU JE BILO TROJE DJECE

Možda ste propustili...

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike