Sport
ISLAND

Žele biti kao Leicester City
Objavljeno 1. srpnja, 2016.

Island je glavna priča Eura u Francuskoj. Državica s oko 330.000 stanovnika napokon se dokopala velike nogometne smotre i odmah zadivila svijet. Nogometaši Islanda na krilima euforije koja trese najsjeverniju europsku zemlju nadaju se kako mogu do još jedne senzacije, a zaustaviti domaćina, Francusku ne bi bila senzacija, nego osmo svjetsko čudo.

- Želimo završiti naš put na Euru kao Leicester City u Premier ligi - poručio je Heimir Hallgrimsson, koji volonterski obavlja dužnost trenera, a za život zarađuje kao zubar. Ima puno sličnosti između Islanda i Leicestera, do ove sezone malo tko je znao za Vardyja, Mahreza i društvo, a oni su prvenstvo završili ispred velikih Chelseaja, Arsenala, oba Manchestera... I “vikinzi” su bili nepoznati svjetskoj javnosti, a onda su došli u Francusku i odjurili do četvrtfinala. Nakon Engleske pred Islanđanima je još teži ispit, domaćin Francuska.

- Želimo ponoviti pristup kao u utakmici s Englezima, biti opušteni i vidjeti što će se dogoditi. Mi smo i ovaj put u prednosti jer ne moramo pobijediti, želimo, ali nitko se neće ljutiti na nas ako ne uspijemo. Znamo što nas u nedjelju čeka, moramo biti koncentrirani do samog kraja susreta, jer baš u završnicama je Francuska najopasnija - dodao je jedan od izbornika Islanda Hallgrimsson. Islanđani doista nemaju što izgubiti, ionako su već postali pravi heroji ovoga Eura. I. Li.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike