Sport
LIGA PRVAKINJA

Osječanke u elitnu skupinu
preko Standard Liegea
Objavljeno 30. lipnja, 2016.

Najtrofejniji hrvatski ženski nogometni klub u državi na zasluženom je odmoru. Za to vrijeme Osijek je saznao i suparnice u skupnoj fazi Lige prvaka, koja je na programu od 23. do 28. kolovoza.

Ždrijeb je odlučio da će hrvatske prvakinje snage odmjeriti protiv Standarda (Liege), Minska i skopskog Dragon 2014. Igrat će se ponovno u gradu na Dravi, a pobjednik će izboriti igranje u nokaut-završnici.

- Skupina je teška, ali takve su sve u Ligi prvaka. Gledajući koeficijent, tu najbolje kotira prvak Belgije, slijedi Osijek, pa bjeloruski predstavnik i na kraju makedonski. No, to ne znači da će na travnjaku biti i takav odnos snaga - kaže trener Osijeka, Zvonko Kolak, svjestan da će osvajanje skupine biti težak, ne i nemoguć zadatak.

- Prolaz u 16-inu finala bio bi odličan rezultat. To nam je pošlo za nogom u dva navrata, posljednji put prije dvije godine, a prvi put smo tu barijeru preskočili u sezoni 21011./12. Može se, ali pitat će se nešto i ostale sudionice - smatra Kolak, koji naglašava da bi ulogu favorita mogao podnijeti Minsk.

- U Bjelorusiji se puno ulaže, u njihovoj je postavi nekoliko igračica iz Nigerije, a prošle su godine zapeli u prvoj rundi nokaut-faze. Standard u šest posljednjih sezona samo prošle godine nije prošao skupinu. Klub iz Skopja osnovan je prije dvije godine, lani su debitirali u ovom natjecanju i objektivno bi trebali biti u ulozi autsajdera.

Naravno da klub koji je 20 puta bio prvak i 18 puta uzimao hrvatski Kup ima što reći u ovome društvu. Osječanke su odradile već i 43 dvoboja u najelitnijem natjecanju.

- Igranje na domaćem terenu te kvaliteta naših igračica daju nam pravo za umjereni optimizam. Ipak, do prvih utakmica ima još dosta vremena. Postoji realna mogućnost i osnaženja kadra, koji bi s pripremama krenuo 12. srpnja i Ligu prvaka dočekao potpuno spreman - kaže Zvonko Kolak.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike