Novosti
PREDIZBORNI PREGOVORI

SDP razgovara s HSS-om, nudi mu poljoprivredu
Objavljeno 30. lipnja, 2016.

Član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić izvijestio je u četvrtak, nakon sjednice tog tijela, kako je SDP obavio jedan krug razgovora s HSS-om, kojemu nude da u budućoj vladi preuzmu odgovornost za selo i ruralni razvoj.

“Obavili smo jedan krug razgovora s HSS-om, gdje smo ih pozvali da zajedno s nama formiraju buduću hrvatsku vladu jedne široke narodne koalicije, gdje će HSS preuzeti odgovornost za hrvatski ruralni razvoj”, rekao je Hajdaš Dončić novinarima. Potvrdio je da je Predsjedništvo razgovaralo i o programu stranke, koji je, kaže, program s kojim je koalicija Hrvatska raste izišla na prethodne izbore uz neka zajednička stajališta koja je stranka usuglasila u razgovorima s Mostom, a koje, kaže, na žalost, ni HDZ ni Most proteklih šest mjeseci nisu proveli.

Kazao je i kako stranka diže organizacijsku strukturu SDP-a u pripremi za izbore, a izborni stožer će biti osnovan na sjednici Glavnog odbora, sazvanoj za 9. srpnja.

Na pitanje razmišlja li SDP i o nekim novim partnerima, uz HSS, odgovorio je kako će se razgovarati s partnerima iz koalicije Hrvatska raste te kako su uvjereni da će to biti dovoljno za izborni uspjeh. H

Možda ste propustili...