Osijek
RADOVI U RADIĆEVOJ OD 4. DO 25. SRPNJA

Autobusi umjesto tramvaja na dijelu linije Bikara - Trg
Objavljeno 30. lipnja, 2016.

Od 4. do 25. srpnja, zbog radova na tramvajskoj pruzi u Radićevoj ulici, GPP je u obvezi zaustaviti i preusmjeriti tramvajsku liniju 2: Bikara – Trg A. Starčevića – Bikara, doznajemo od Ante Mijića, rukovoditelja Sektora prometa GPP-a.

U navedenom će se vremenu, kombiniranim prijevozom, organizirati promet na sljedeći način: u prvoj fazi radova, koja će trajati od 4. do 12. srpnja, na dijelu trase linije 2 od Mačkamame - Kolodvor – Radićeva (lijevo), Hrvatske Republike (desno), Jagerova (desno), Školska (lijevo), Radićeva i dalje prema ustaljenoj trasi linije, umjesto tramvaja, prometovat će autobusi, na trasi izmijenjene linije, uz korištenje svih tramvajskih stajališta pokraj kojih prolazi.

U drugoj će fazi radova, koja će trajati od 12. do 25. srpnja, umjesto tramvaja na dijelu trase linije 2, od Mačkamame - Kolodvor – Radićeva (desno) - Reisnerova (lijevo), Stepinčeva (lijevo), Gajev trg (desno), Radićeva i dalje prema ustaljenoj trasi linije prometovati autobusi na trasi izmijenjene linije, uz korištenje svih tramvajskih stajališta pokraj kojih prolazi.

Na preostalom će dijelu linije 2, Mačkamama - Bikara – Mačkamama, prometovati tramvaji uz okretanje tramvaja i presjedanje putnika na Mačkamami, s tramvaja na autobuse i obrnuto.

Za vrijeme izvođenja radova u drugoj fazi ukida se tramvajsko stajališta u Radićevoj ulici (tržnica) i uvodi zamjensko autobusno stajalište na Gajevom trgu umjesto tramvajskog.

Dodatne obavijesti putnici mogu naći na internetskoj stranici GPP-a www.gpp-osijek.com, odnosno na telefonskim brojevima 228–308, 228-346 i 206-032. I. Rab Guljaš

LJETNO RADNO VRIJEME PRODAJNIH MJESTA U REMIZI I POTHODNIKU

Zbog godišnjih odmora prodajno mjesto GPP-a u Ulici cara Hadrijana 1 (remiza) u razdoblju od 1. srpnja do 24. kolovoza radit će od 6.30 do 13.30 sati, a subotom će biti zatvoreno.

Prodajno će mjesto GPP-a u pothodniku raditi prema redovitom radnom vremenu: radnim danom od 7 do 19.30 sati, a subotom od 8.15 do 13 sati.

Najčitanije iz rubrike