Regija
ORAHOVICA ZBRAJA ŠTETE

Kukuruz, soja i ječam na zemlji, potučeni krastavci, maline, rajčica, krumpir...
Objavljeno 1. srpnja, 2016.

Vezani članci

ŠTETE SE ZBRAJAJU I U OPĆINI BIZOVAC

Rekordne prinose “mali tornado” sravnio sa zemljom

GRUBA PROCJENA

U općini Feričanci štete 3,5 milijuna kn

ORAHOVICA - Štete zbog subotnje tuče u orahovačkom kraju goleme su. Nema onoga kome bi kndela staja u grlu, ili čak suza potekla kada vidi nesretne ljude u orahovačkom kraju nakon doživljenih šteta. Obišli smo dvije obitelji u prigradskom naselju Stara Jošava - Udovčić i Boljkovac. Stanislav Udovčić ima velike nasade malina i krastavaca te nešto soje i kukuruza. Led mu je sve stukao.

- Taman su mi susjedi hvalili krastavce kako su prekrasni ove godine, mi to sve radimo obiteljski, ulažemo golem trud i onda u pola sata sve nestane. Prijavili smo štetu. Rečeno je da će biti proglašena elementarna nepogoda pa ćemo vidjeti. No, trud nam ništa ne može vratiti, ali protiv toga se ne može – kaže Stanislav. Šećući kroz uništen vrt i njivu Udovčićevih, teško je bilo vjerovati viđenom. Suze u očima Stanislavove supruge Đurđice kada smo ušli u krastavce.

- Možete me jedino slikat' kako plačem, što da vam kažem. Djeca, suprug i ja smo danima radili u vrtu i njivi, na krastavcima posebno i sada nemamo ništa. Maline su također totalno potučene, a samo dan prije imali smo veliku narudžbu. Od toga dijelom i živimo pa nam je sada još teže. Probat ćemo spasiti što se spasiti da, ali teško je da je išta moguće – kaže Đurđica. Ivo Boljkovac proveo nas je kroz kukuruz, ječam i zob. Sve je na zemlji, posebno kukuruz.

- Bio je nekih pola metra, a sada se jedva vidi iz zemlje. U vrijeme nevremena nisam čuo da pucaju rekete, to mi je čudno, jer bi nam to mnogo pomoglo. Voda se slijevala sa svih strana, kiša je padala nekih sat vremena, no kamo sreće da je samo kiša pala, ne bi bilo većih problema. Ali onda je “sastavio” led, oblak je izgledao kao pijavica. Nakon što sam susjedu pomogao ispumpati podrum, kada se malo smirili odmah sam pohitao u njivu i mao sam što vidjeti. Sve na zemlji, potučeno… Jedan dio sam preorao pa ću pokušati posijati novi kukuruz pa što bude - kaže Ivo Boljkovac.V.Grgurić

Šećući kroz uništen vrt i njivu Udovčićevih, teško je bilo vjerovati viđenom

Možda ste propustili...

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

Kako komunicirati s roditeljima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

2

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

3

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca