Sport
POBJEDA I REMI OSIJEKA

Pet komada Celju i
ništa s Rumunjima
Objavljeno 29. lipnja, 2016.
Obrambeni dio čini se dobro posložen, ali Osječani imaju problema u napadu

Nogometaši Osijeka jučer su u Sloveniji odradili dvije pripremne utakmice. Prijepodne snage su odmjerene s pričuvnom momčadi Celja, koja je pobijeđena 5:0, dok je poslijepodnevni suparnik bio rumunjski prvoligaš Pandurii s kojim je remizirano bez pogodaka.

Kao što je i najavio, trener Zoran Zekić raspodijelio je minutažu, a neki su igrači participirali u igri u obje utakmice. Protiv Celjana su igrali Malenica, Karamarko, Arsenić, Lukić, Marin, Lesjak, Anić, Favorov, Štrkalj, Perošević i Špoljarić, dok su u drugom poluvremenu ušli Žitnjak, Džolan, Barać, Žaper i Mandić. Bijelo-plavi su bili vrlo raspoloženi i efikasni te su s tri pogotka Štrkalja i dva Špoljarića uvjerljivo slavili.

Rumunjski Pandurii ipak je bio znatno jači suparnik, pa je jasno bilo da se protiv prošle sezone trećeplasiranog sastava tamošnjeg prvenstva teško može očekivati slična golijada. Zekić je na teren poslao sljedeći sastav: Mikulić, Matas, Arsenić, Džolan, Barišić, Petrović, Mioč, Knežević, Vojnović, Grgić i Mandić, dok su u nastavku zaigrali još Lukić, Barać, Perošević i Favorov. Mreže se nisu tresle, a utakmice je uglavnom protekla u izjednačenoj igri, između dva šesnaesterca. Najbolju priliku bijelo-plavi su imali u 14. minuti, kada je Vojnović nakon ubačaja zdesna glavom pucao, no ravno u vratara. S druge strane osječka obrana nije dopuštala prave prijetnje pred Mikulićevim vratima, koji nije imao pravog posla. U sličnom se ritmu nastavilo i u drugih 45 minuta, bez izglednih prilika, sve do 75. minute. Tada je prvo pucao Perošević, što je rumunjski vratar odbio u korner, nakon kojeg je uslijedio pokušaj glavom Lukića, no nije bio precizan, pa je lopta otišla pokraj vratnice. Utakmica je tako na kraju završena remijem bez pogodaka, drugim za Osječane nakon što je isti rezultat bio i protiv bukureštanskog Dinama. Prema do sada pokazanom u pripremnim susretima obrambeni dio čini se vrlo dobro posložen, dok je pred Zekićem očekivano najviše posla u ofenzivnom dijelu. Tomu će vjerojatno i pripomoći najavljena pojačanja, koja se još uvijek iščekuju. Do kraja slovenskog dijela priprema pred osječkim je nogometašima još jedna provjera, u subotu protiv poljskog prvoligaša Jagiellonije Bialystok, a dan poslije vraćaju se kući.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...

SUSJEDI SE GADNO POSVAĐALI, VIDJET ĆE SE I NA SUDU

Krstanović: Ponaša se kao budala; Komak: Tužit ću ga

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike