Kultura
KNJIŽEVNE TRIBINE K-OS-T

Gosti prve tribine
Roklicer i Valent
Objavljeno 29. lipnja, 2016.

U organizaciji Društva hrvatskih književnika, Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture od ljeta kreće program književnih tribina pod nazivom k-OS-t (književne osječke tribine).

Livija Reškovac, članica DHK-a, idejna začetnica i moderatorica, ističe kako je program zamišljen kao niz književnih tribina koje bi kroz suvremene teme i zanimljive književne goste ponudile građanima dodatan kulturni i umjetnički sadržaj.

Tribine su zamišljene po načelu suprotnosti, što bi dalo potrebnu dinamiku i zanimljivost programa, kao i područja koja bi se propitkivala kroz tribine. Uz obveznu voditeljicu – moderatoricu, tribina je zamišljena kao spoj dvoje zanimljivih sugovornika-književnika, teme bi se određivale ovisno o gostima, a obuhvaćale bi suvremeno i aktualno stanje umjetnosti i kulture u Hrvatskoj i Europi.

Isto tako, tijekom tribine mlađe i starije generacije književnika čitale bi svoje uratke i razmjenjivale iskustva, zapažanja. Tribine bi se održavale jednom mjesečno kako bi se na taj način stvorila navika publike i određena kultura posjećivanja ovih književnih sadržaja koji bi obogatili književnu scenu Osijeka. Program bi se najavljivao plakatima, objavom u tisku, na internetskim portalima i kroz društvene mreže.

Već prva tribina, 30. lipnja, ugostit će u 20 sati u Grand Caffeu (Županijska 7) intrigantne autore: Roberta Roklicera i Milka Valenta.

Zavisno od afiniteta i želja sudionika, a i tehnike koju prostor održavanja nudi, tribine su zamišljene u suvremenom obliku, sa sadržajem koji pokriva raspon od tradicionalnog do modernog, te tako zadovoljava različite ukuse.

Dugoročni je cilj kroz suradnju s ograncima DHK-a i Matice hrvatske, te raznim udrugama i društvima, u dogledno vrijeme (kroz godinu-dvije) stvoriti kvalitetan temelj za budući festival književnosti koji bi se održavao u Osijeku. N.Vek.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike