Kultura
VEČERAS NA OLJK-U U GRADSKOM VRTU

Bazen s vodom “glumi”
Drinu na pozornici
Objavljeno 30. lipnja, 2016.

Druge večeri Osječkog ljeta kulture stiže još jedna poslastica, ovaj put dramska. Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada donosi spektakl nastao prema romanu Ive Andrića “Na Drini ćuprija”. Predstava će biti odigrana u Sportsko-nastavnoj dvorani Gradski vrt večeras (četvetak, 30. lipnja), u 21 sat.

Predstava koja će svoje prvo uprizorenje izvan matične kuće doživjeti upravo u Osijeku, na OLJK-u 2016., prikovat će posjetitelje uz stolce puna tri sata. Kako je rečeno na uvodnoj konferenciji za novinare OLJK-a 2016., predstava se izvodi u Sportsko-nastavnoj dvorani Gradski vrt jer je to, zbog veličine pozornice, jedino mjesto primjereno tako velikoj i zahtjevnoj predstavi s brojnim glumcima i velikim bazenom u kojem se cijela predstava održava. “Za razliku od Andrićeva romana, koji završava okupacijom 1914. godine, naša predstava završava 1995. Ako postoji crna kutija našeg pada, onda se ona nalazi u ovom romanu”, riječi su redatelja Kokana Mladenovića nakon premijere u SNP-u, što će svakako zainteresirati posjetitelje da dođu večeras u Gardski vrt. U glumačkoj ekipi ove predstave su, između ostalih, i Aleksandra Pleskonjić, Milovan Filipović, Tijana Maksimović, Jugoslav Krajnov, Draginja Voganjac.

I ove godine Osječko ljeto kulture podržava i GPP, koji će osigurati besplatnu kružnu autobusnu liniju za sve građane. GPP-ov autobus prometovat će od Gajeva trga do dvorane od 20 do 21 sat, te povratno nakon završetka predstave, od ponoći do 1 sat. Autobusi će i u polasku i u povratku prometovati svakih 15 minuta. D.Kć.

Besplatno GPP-om do Gradskog vrta i natrag

Možda ste propustili...

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

ILIJANA LONČAR PLESAČICA, KOREOGRAF, PEDAGOGINJA

Ples oplemenjuje, zato bi trebao biti bar djelić života svakog pojedinca

Najčitanije iz rubrike