Regija
VIJEĆNICI PRIHVATILI IZVJEŠĆA

Platili sva zaostala dugovanja
Objavljeno 29. lipnja, 2016.

KUTJEVO

Vijećnici Kutjeva većinom glasova prihvatili su izvješća koja su bila na dnevnom redu Gradskog vijeća. Prije razmatranja predloženih točaka dnevnog reda vijećnici su dobili i informaciju u pisanom obliku, karticu salda dobavljača u kojoj su vidljiva sva plaćena dugovanja, iz prijašnjih godina, koje su isplate izvršene poslovnim partnerima i dobavljačima, za koja se Grad Kutjevo kreditno zadužio u veljači ove godine u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Rasterećeni starih dugovanja od veljače do svibnja, vratili su i 1,1 milijun kuna kredita, a do kraja lipnja bit će vraćeno još 200.000 kuna. Do kraja godine vratit će i preostalih 200.000 kuna.

Usvojena je i Odluka o donošenju godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, a prihvaćena su i izvješća o izvršenju programa gradnje i održavanja objekata komunalne infrastrukture, utrošku sredstava od naknade za eksploataciju mineralnih sirovina u prošloj godini te utrošku sredstava od prodaje i dugogodišnjeg zakupa zemljišta. Prihvaćena su i izvješća o Programu utroška sredstava šumskog doprinosa, javnih potreba u kulturi, sportu i socijalnim potrebama.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog odluke o otpisu potraživanja s osnove komunalne naknade u iznosu od 138.000 kuna koje su nastale u prijašnjim godinama za što je nastupila zastara potraživanja. Donesena je odluka o prijenosu komunalnih građevina odvodnje u vlasništvo Tekije, te odluka o koeficijentima za obračun plaća službenika i namještenika kojim se usklađuju primanja, po kojima je ukinuto i mjesto tajnice gradonačelnika.AGM Kruna

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike