Sport
DVOSTRUKI PROGRAM U SLOVENIJI

Osijek još nije klub na čiji
poziv igrači odmah dolaze
Objavljeno 29. lipnja, 2016.
Bijelo-plavi se danas prvo sastaju s Celjem, a popodne i s Rumunjima

Nogometaši Osijeka “zagazili“ su u drugi tjedan slovenskog dijela priprema. Dvodnevni režim treninga do sada je bio prekidan jedino u danima kada su bijelo-plavi odigravali utakmice. Nakon što su prošlog tjedna remizirali s Celjem i Dinamom (B), osječke nogometaše u samo jednom danu, tijekom srijede, čekaju čak dvije provjere.

Prijepodne u zatvorenom susretu još će jednom odmjeriti snage s Celjanima, dok će poslijepodne (18 sati, prijenos na web-stranici NK Osijek) suparnik biti rumunjski Pandurii. Jasno je da će trener Zoran Zekić i ovaj put raspodijeliti minutažu svim igračima, iako će neki participirati u obje utakmice, naravno, ne cijele, nego vjerojatno po poluvrijeme, jer će se testirati i određene varijante u fazama igre. Za ono što je urađeno, trener osječkog prvoligaša nema zamjerki na svoje igrače, kako zalaganjem, tako i ponašanjem, a odlična je vijest kako u Sloveniji nema bolesnih i ozlijeđenih. To je pogotovo važno jer na pripremama Zekić ionako nema preširok kadar.

- Na rad i angažman svih igrača uistinu nemam nikakvih primjedbi, a srećom i ozljede nas mimoilaze. Jedini problemi dolaze zbog nagomilanog umora, što je i razumljivo. Ono što je i dalje primjetno je da nam nedostaje još kvalitete u kadru, trebaju nam ta dva-tri pojačanja kako bismo bili konkurentniji u novoj sezoni. S njima bi lakše bilo i ostalim igračima 'iskočiti' – iznosio je dojmove Zekić, koji i dalje strpljivo čeka na najavljene dolaske, a ti igrači bi naravno trebali biti pojačanja. Upravo su strpljenje, ali i mirnoća, osobine kojima se morao dobro “naoružati“ ne samo on nego i navijači osječkog prvoligaša. Svi su, razumljivo, priželjkivali da u Gradski vrt od starta priprema “slete“ sva priželjkivana pojačanja te da prođu kompletne pripreme i imaju dovoljno vremena za uigravanje. No, želje su jedno, a realnost, “HNL-ovska“, ali i Osijekova, ipak nešto drugo. Bez obzira na to što je klub iz Gradskog vrta nakon dugo godina besparice sada postao stabilan i vrlo solidne platne moći, još uvijek je očito prerano da postane i klub na čiji se poziv igrači neće previše nećkati. Često je sportski direktor Alen Petrović isticao kako imaju spremna A, B i C rješenja, a jedan od problema s kojima se susreće je i taj što praktički svi hrvatski nogometaši prvo ciljaju i čekaju inozemne ponude. Tek onda u razmatranje dolazi zanimanje klubova iz HNL-a. Svjestan te realnosti je i Zekić, koji vjerojatno baš zbog toga ne iskazuje nervozu i nestrpljivost, iako bi bilo razumljivo suprotno, jer mu ovakvo stanje dosta remeti planove priprema.

- Zbog stvari na koje ne možete utjecati nema se potrebe živcirati. Naravno da sam očekivao da situacija oko kadra bude riješena ranije, ali moramo svi biti strpljivi. Potrebno nam je još nekoliko kvalitetnih igrača, no isto tako i onih koji žele igrati u NK Osijek, a ne kojima ćemo biti posljednja opcija, ako nemaju kamo drugdje – jasan je bio trener bijelo-plavih koji možda ipak ovog tjedna i dočeka dobre vijesti.

Goran ROGULJIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike