Sport
“BROKERI” SLAŽU KRIŽALJKU

Bit će novih lica u svlačionici
Objavljeno 29. lipnja, 2016.

Ljetni mjeseci nisu u znaku klupske košarke, ipak su trenutno u fokusu reprezentativne obveze (Hrvatska traži vizu za OI). No, ovo je vrijeme kada klubovi slažu igračku križaljku za sljedeću sezonu, koja će kod nas napokon donijeti participaciju najboljih klubova u A-1 ligi. U listopadu će krenuti Liga 14, koju valja dočekati sa što kvalitetnijim rosterom, a njega se trude osnažiti i u jedinom slavonskom prvoligašu. Vrijednosnice Osijek aktivne su po tom planu, što nam je potvrdio i sportski direktor Renato Martinko.

- Nije još vrijeme za konkretna imena, ali uspostavili smo kontakte, koji bi do sredine srpnja trebali prerasti i u realizaciju transfera. Naravno, primarni je angažman jednog visokog igrača, jer ovoga trenutka poziciju “pet” popunjavaju naši mladi igrači. Tu je još jedan bek i igrač na poziciji trojke - kaže Martinko.

Znači da će svlačionica biti osvježena za bar tri nova lica, a to neće biti i jedini noviteti.

- Bit će i odlazaka, a zasad je sigurno da u sljedećoj sezoni naši članovi neće biti Antonio Bičvić i Ivan Zebić - potvrđuje Martinko. Prvi je ove sezone participirao najmanje u igri otkako je “broker” (u osnovnom dijelu deset minuta, u Ligi za ostanak dvostruko više), a riječ je o igraču koji je u 34. godini života. S druge strane, Zebić je bio u poziciji zaštićenog igrača, koja se od jeseni ukida, stoga nema potrebe za njegovim uslugama, koje su prošle sezone bile skromne.

Upitan je još i status dva igrača kojima je istekla ugovorna obveza. Luka Pandurić i Robert Kujundžić mogu razmišljati o raznim opcijama, a među njima je svakako i ona da ostanu među “brokerima”. Kakav će biti rasplet znat ćemo do sredine srpnja, tada ćemo imati sliku Vrijednosnica Osijeka za osmu uzastopnu sezonu među najboljim klubovima u državi. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku