Regija
DONJI MIHOLJAC

Škola s čak pet županijskih prvaka
Objavljeno 28. lipnja, 2016.

Učenici Srednje škole Donji Miholjac ponovno su bili iznimno uspješni na županijskim i državnim natjecanjima pa će ova školska godina ostati upamćena kao jedna od najuspješnijih dosad.

Kako nas je izvijestila pedagoginja škole, prof. Mirta Grozdanić Falamić, učenik 1. razreda Opće gimnazije Nikola Bišćan, pod mentorstvom profesora Tomislava Dolančića, osvojio je 1. mjesto na županijskom natjecanju i 2. mjesto na državnom natjecanju iz geografije. Nikola je također bio uspješan na županijskom natjecanju iz biologije gdje je, pod mentorstvom profesorice Tonke Kovačević, osvojio 1. mjesto.

Učenik 2. razreda Opće gimnazije Teo Samaržija osvojio je 1. mjesto na županijskom natjecanju i 8. mjesto na državnom natjecanju iz latinskog jezika, a za natjecanje ga je pripremao profesor Igor Zdenčanović. Osim toga, Teo je, pod mentorstvom profesora Marijana Tadića, ostvario 3. mjesto i na županijskom natjecanju iz matematike. Profesor Tadić pripremao je i Ivora Pleića, učenika 4. razreda Opće gimnazije, koji je na županijskom natjecanju iz matematike osvojio 1. mjesto. Na županijskom natjecanju iz matematike bio je i učenik 3. razreda Opće gimnazije Matej Veselovac, koji je, pod mentorstvom profesorice Ljubice Brusač, osvojio 2. mjesto.

Drugo mjesto na županijskom natjecanju iz informatike osvojio je učenik 1. razreda Opće gimnazije Lovro Micek, a mentorica mu je bila profesorica Lovorka Muminović. Uspjeh na županijskom natjecanju iz geografije postigao je i učenik drugog razreda Opće gimnazije Hrvoje Vidović osvojivši 3. mjesto, a mentor mu je bio profesor Tomislav Dolančić. Anton Smrekar, učenik 2. razreda Opće gimnazije, zauzeo je 3. mjesto na županijskom natjecanju iz povijesti pod mentorstvom profesora Zvonimira Falamića.

- Na državnom natjecanju Agro našu školu predstavljala je učenica četvrtog razreda poljoprivrednih tehničara Iva Rodenbüher, koja je zauzela 7. mjesto, a mentor joj je bio profesor Mladen Maroslavac. Lucija Stanković, učenica 3. razreda cvjećara, sudjelovala je na državnom natjecanju Flora te je, pod mentorstvom profesorice Kornelije Sabolek, osvojila 4. mjesto. Učenička zadruga Celestina pobijedila je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga, a predstavljali su je Marko Bošnjak iz 2. razreda automehaničara te Gracia Kopić iz 3. razreda Opće gimnazije. Mentori su im bili profesori Zdravko Ovžetski i Kornelija Sabolek. Državna smotra učeničkih zadruga održat će se u listopadu ove godine. Srednja škola Donji Miholjac ponosna je na svoje učenike, koji na natjecanjima uvijek iznova pokazuju i dokazuju da se trud i rad isplate - poručila je pedagoginja Mirta. L. Aničić

Zadruga Celestina pobijedila je na Županijskoj smotri učeničkih zadruga

Najčitanije iz rubrike