Regija
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Više od 200 litara kiše po četvornom metru palo je na području Feričanaca
Objavljeno 28. lipnja, 2016.
Vatrogasci su ispumpali vodu iz 14 poplavljenih kuća

Vezani članci

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Najviše su stradale općine Rešetari i Staro Petrovo Selo

FERIČANCI - Snažno kišno nevrijeme praćeno vjetrom i tučom u ponedjeljak kasno poslijepodne nije zaobišlo ni područje Feričanaca, gdje se tijekom jučerašnjeg dana pokušavalo sanirati posljedice. I dok članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Feričanci ispumpavaju vodu iz podrumskih prostorija i bunare, djelatnici općinskog komunalnog pogona uklanjanju granje i drveće s javnih prometnih površina. Uz to, djelatnici tvrtke Elektro-Lovošević d.o.o. iz Našica bili su angažirani na uklanjanju stabla javora koje se srušilo ispred Društvenog doma. Posao je vrlo zahtjevan jer se radilo o visokom i teškom stablu pa je bio potreban angažman visoke dizalice.

Prema riječima zapovjednika Stožera za zaštitu i spašavanje Mirka Jurčevića, ispumpana je voda iz 14 stambenih objekata i dvorišta. Feričanačkim vatrogascima u pomoć su priskočile kolege iz Našica, Beljevine i Valenovca.

- Više od 200 litara kiše po četvornom metru palo je na području Feričanaca, a najviše problema bilo je u Vinogradskoj, Kolodvorskoj, Brkićevom armanu te dijelu Ulice Dore Pejačević, gdje su se pod vodom našli odvodni kanali, dio cesta, okućnica i vrtova. Vatrogasci su ispumpali vodu iz 14 poplavljenih kuća, a u tijeku je ispumpavanje poplavljenih podrumskih prostorija i bunara – rekao nam je zapovjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Mirko Jurčević i dodao da će se uputiti zahtjev da župan Vladimir Šišljagić proglasi elementarnu nepogodu.

- I usjevi, voćnjaci i vinogradi pretrpjeli su određene posljedice, ali je štete u ovom trenutku teško procijeniti. O tome će se znati više kada se završe poslovi na terenu i prikupe sve informacije o štetama - kaže Jurčević.

Nevrijeme je pogodilo i dijelove grada Našica te susjednu općinu Đurđenovac, gdje su se pod vodom našli pojedini odvodni kanali, dvorišta i okućnice u naseljima Beljevina, Đurđenovac i Našičko Novo Selo. U općini Podgorač zbog obilnih oborina najviše problema bilo je u naselju Ostrošinci, a na ispumpavanju vode bili su angažirani članovi DVD-a Podgorač. Djelatnici HEP-a jučer su sanirali štete na dijelovima elektrodistributivne mreže koje su prouzročile slomljene grane i drveće na kabelima.

Snježana FRIDL

14

kuća bilo je poplavljeno

Čepili se odvodi zbog zemlje

Nevrijeme i jaka kiša pogodili su i okolicu Orahovice. Palo je 45 litara kiše u pola sata, što je mjesečna količina padalina. I kada se to sručilo s brda, nastali su veliki problemi. “Goleme količine kiše učinile su svoje i velik dio Orahovice bio je pod vodom. Vatrogasci su odmah izišli na teren i brzo nakon smirenja vremena sva voda bila je uklonjena. Što se tiče centra grada, problem je bila zemlja koja je ostala na brdu Albus nakon radova Poljoprivrednog poduzeća u vinogradima. Nju je povukla voda i na trenutke se čepilo, pa odvodi nisu mogli povući toliku količinu vode. To se dogodilo već drugi put u mjesec dana. Ubrzo ćemo napraviti sastanak s čelnim ljudima PP-a Orahovica kako bismo prije riješili ovaj problem”, rekao je gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. On je odmah nakon nevremena obišao cijeli grad. Recimo i to da je jak vjetar srušio i nekoliko stabala po gradu, a jedina stradala, na sreću, bila je samo jedna obiteljska šupa.V.G.

Možda ste propustili...

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike