Sport
LEDENA SENZACIJA

Engleze izbacila zemlja koja ima više vulkana nego li profesionalnih nogometaša
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

Islandska bajka u Francuskoj traje i dalje! Zemlja s najmanjim brojem stanovnika na Euru šokirala je favoriziranu Englesku te izborila četvrtfinalni susret s domaćinom u nedjelju.

Englezi su teško mogli poželjeti bolji start u susretu jer su već u 4. minuti stigli do vodstva. Halldorsson je u svom šesnaestercu srušio Sterlinga, a siguran realizator najstrože kazne bio je Rooney, koji je preciznim prizemnim udarcem pogodio donji lijevi kut. No “Gordi albion” prednost nije držao ni dvije minute jer je već u 6. uslijedilo izjednačenje. Gunnarsson je ubacio iz auta, Arnason glavom prenio loptu u peterac, gdje je uklizao R. Sigurdsson te iz blizine svladao Harta. Nastavili su Englezi pritiskati, pokušao je Alli u 15. s 20 metara, no njegov je udarac otišao preko grede, a tri minute kasnije mreža se opet zatresla, ali na suprotnoj strani. Lijepo su Islanđani kombinirali oko ruba šesnaesterca, što je engleska obrana samo promatrala, na kraju je s 15 metara pucao Sigthorsson, a lopta je ispod ruke prošla Hartu te završila u mreži za vodstvo Islanđana. Šokiralo je to Engleze koji su tek u 28. ozbiljnije zaprijetili kada je Kane pucao volejem s 15 metara, a Halldorsson ispod grede izbio u korner. Prvu priliku u nastavku propustio je Island, odnosno Hart je odlično obranio udarac R. Sigurdssona škaricama u 55. minuti. Uzvratila je Engleska preko Allija (60.), čiji je volej s 12 metara otišao preko grede. Imali su Englezi uglavnom loptu u svom posjedu, no jalova je to bila inicijativa, bez prave prijetnje sve do 79. kada je Kane glavom pucao ravno u Halldorssona. Pet minuta kasnije Island je mogao sve riješiti nakon odlične kontre, Gunnarsson je pobjegao obrani, “lomio” svog čuvara i pucao, ali je Hart uspio izbiti u korner. Do kraja su Englezi pokušavali izboriti produžetke, no Islanđani su se uspjeli obraniti te na kraju burno s navijačima proslaviti najveći uspjeh u povijesti. Svojih sunarodnjaka odmah se na Twitteru prisjetio Garry Lineker, koji je napisao kako je "Engleska izgubila od zemlje koja ima više vulkana nego li profesionalnih nogometaša". G.Roguljić

NICE - Stadion Allianz Riviera. Gledatelja: 35.000. Sudac: Damir Skomina (Slovenija). Strijelci: 1:0 Rooney (4-11m), 1:1 R. Sigurdsson (6), 1:2 Sigthorsson (18). Žuti kartoni: Sturridge (Engleska), G. Sigurdsson, Gunnarsson (Island).

IGRAČ UTAKMICE: RAGNAR SIGURDSSON (ISLAND)

Engleska

1(1)

Hart 6, Walker 5, Cahill 5, Smalling 5, Rose 5,5, Alli 5, Dier 5 (od 46. Wilshere), Rooney 5,5 (od 87. Rashford -), Sturridge 5, Sterling (od 60. Vardy 5), Kane 5

Island

2(2)

Halldorsson 6,5, Saevarsson 6, Arnason 7, R. Sigurdsson 7, Skulason 7, Gudmundsson 6,5, G. Sigurdsson 6, Gunnarsson 6, B. Bjarnason 6, Sigthorsson 6,5 (od 77. E. Bjarnason -), Bödvarsson 6 (od 88. Traustason -)

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike