Kultura
VEČERAS NA TRGU EURODOMA

Operna noć: Sav prihod za liječenje oboljele Ene Šarac
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

I ova tradicionalna Lipanjska operna noć, koja počinje večeras (utorak, 28. lipnja), u 21 sat, na trgu pokraj Eurodoma, ima humanitarni karakter. Sav prihod od sponzora i prodanih ulaznica bit će uplaćen obitelji Šarac za liječenje teško oboljele Ene. Posjetitelji koji nisu kupili ulaznicu na blagajni HNK Osijek moći će to učiniti i na mjestu izvođenja koncerta.

Na ovom tradicionalnom koncertu nastupit će solisti, zbor i orkestar Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, a kao gosti zboru će se u dvije skladbe priključiti i osječki Vokalni ansambl "Brevis". Dirigent je Filip Pavišić, koncertni majstor Ioan Pauna, korepetitori Damir Šenk i Igor Valeri, zborovođa Ljubica Vuletić, voditeljica Vokalnog ansambla "Brevis" je Antoaneta Radočaj Jerković, a inspicijentica Irena Budak. Nastupit će sopranistice Vesna Baljak, Ivana Medić, Jasna Komendanović i Sanja Toth, tenori Domagoj Dorotić, Damir Fatović i Ladislav Vrgoč, bariton Slobodan Cvetičanin, bas Berislav Puškarić te glumac Vladimir Tintor.

Ovogodišnje gošća na koncertu je mezzosopranistica Sabina Gruden, pobjednica na nedavnom Međunarodnom pjevačkom natjecanju “Lav Mirski” u Osijeku. Studentica je magisterija solo pjevanja na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi mag. art. doc. Barbare Jernejčič Fürst. Usavršava se na brojnim međunarodnim seminarima, a sudjelovala je, između ostaloga, kao solistica u koncertnoj izvedbi svjetske premijere opere Rat i mir Larry Coryella (dirigent Simon Dvoršak), sa reprizama u Zagrebu i Kalugi – Rusija (dirigent Sergej Tararin).

Darko KOVAČEVIĆ

ulaznice POMOĆ OBITELJI ENE ŠARAC

SUTRA U 21 SAT, U VINKOVCIMA

Lipanjska operna noć solista, zbora i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku s jednakim programom kao na prvoj izvedbi održat će se sutra (srijeda, 29. lipnja), u 21 sat, u pješačkoj zoni u središtu Vinkovaca.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike