Regija
INDIJSKI VELEPOSLANIK U VIROVITICI

Moguća suradnja u drvnom i ICT sektoru
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

VIROVITICA

Virovitičko-podravsku županiju posjetio je veleposlanik Republike Indije u RH Sandeep Kumar. Radnom sastanku s veleposlanikom nazočili su obnašateljica dužnosti župana VPŽ-a Sanja Bošnjak, zamjenik župana VPŽ-a Igor Pavković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik županijskog UO za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Igor Andrović, pročelnik virovitičkog UO za gospodarstvo i razvoj Matija Mustač, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura i mnogi drugi. Otvorena su pitanja koja se najvećim dijelom odnose na razvoj gospodarstva. Sanja Bošnjak predstavila je projekt Panonski drvni centar kompetencija, kao i usluge koje će on nuditi malim i srednjim poduzetnicima.

- Veleposlanik je najveći interes pokazao za drvni sektor. Drvna industrija prilično je razvijena u Indiji i dio naše izvozne robe završava u Indiji te se tamo dorađuje. Druga mogućnost suradnje vezana je uz ICT sektor jer Indija preuzima značajnu ulogu u njegovu razvoju. Suradnju vidimo i u farmaceutskom sektoru kroz mogućnost razmjene studenata – rekla je Bošnjak.

- U pripremi je sastanak vezan uz direktna ulaganja i suradnju između naše regije i indijskih tvrtki odnosno potencijalnih ulagača. Drago nam je da na ovakav način direktno, preko veleposlanika i njihovih atašea, razgovaramo s investitorima - kazao je Kirin.

Nakon sastanka indijski je veleposlanik, u pratnji ravnateljice Razvojne agencije VIDRA-e Emine Kovač i voditeljice projekta Panonski drvni centar kompetencija Ivane Filipović, obišao novosagrađenu zgradu Centra. Kumar je izrazio oduševljenje gradnjom ovakvog modernog centra sredstvima EU fondova u maloj sredini kao što je Virovitica te poželio puno uspjeha u radu svima koji sudjeluju u projektu. Veleposlanik je posjetio i Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije, gdje ga je s radom inkubatora i stanarima upoznala direktorica Marija Šafer. V. Grgurić

Možda ste propustili...

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

Najčitanije iz rubrike