Mozaik
NASTUPIO U ĐAKOVU I RAZVESELIO TUŽNE NAVIJAČE

Mladen Grdović: U
listopadu mi nakon tri
godine izlazi i novi CD
Objavljeno 28. lipnja, 2016.

Što bi li tek bilo da je Hrvatska dobila Portugal, pitali su se brojni Đakovačni i njihovi gosti na koncertu koji je netom nakon utakmice u vezovskom šatoru u Đakovu održao popularni pjevač Mladen Grdović.

Okupili su se u šatoru ljubitelji dalmatinske pjesme, iako je Grdović u svoj bogati repertoar uvrstio i pjesme iz svih krajeva Hrvatske. Uoči koncerta, Grdović je s nama podijelio tugu zbog poraza Hrvatske, očekivanja na koncertu, a povjerio nam je i planove za ljeto.

- Drago mi je da smo bili bolji i sigurno će nas i proglasiti takvima. Sad svi plačemo, tugujemo, ali moramo se veseliti jer ćemo sigurno biti proglašeni jednom od najboljih reprezentacija, što realno i jesmo. Žao mi je svih momaka, ionako nam situacija u Hrvatskoj nije dobra, ova bi nas pobjeda podigla. Idem tužan pjevati, ali pokušat ću biti jak i napraviti bar malo razonode - izjavio nam je Mladen Grdović netom nakon završene utakmice, a uoči početka koncerta u vezovskom šatoru, dodavši kako je utakmicu pratio u Đakovu, u hotelskoj sobi.

- Radujem se da sam danas u Đakovu, u ovom lijepom mjestu upravo na Dan državnosti, a na 50., jubilarnim Vezovima. Pjevao sam puno puta u Đakovu, ali bilo je razmaka od po tri godine. Đakovačka publika je divna, ima Dalmatinaca, ali to nije važno, dobru pjesmu svi vole. Dolazim i u Osijek i u druge slavonske gradove. Pjevao sam svagdje po svijetu, u Australiji, Americi, to je meni moja domaća publika - kazao je Grdović, koji je na koncert došao u dresu hrvatske reprezentacije s prezimenom Modrić. Pitali smo ga i kakvi su mu planovi za ovo ljeto, hoće li kakvim novitetom razveseliti publiku.

- Cijelo ljeto je rasprodano, planovi su veliki. Treba najprije odraditi Splitski festival, s Tomislavom Bralićem i Klapom Intrade bio sam na CMC festivalu, u listopadu mi nakon tri godine izlazi i novi CD. Zvat će se "Nek' se čuje pjesma s Jadrana" s 11 novih pjesama, u veljači 2017. idem u Australiju na mjesec i pol dana, nisam više siguran koji je to puta da idem tamo, mislim da je 15.! Voli li me dijaspora? Ove godine brojim 39 godina otkako sam izdao prvu singl ploču, snimio sam ju s nekih 16 godina. Zamislite koliko je to godina, milijuna kilometara, nastupa, svega - kazao nam je Grdović. Na upit kako je pjevati u Slavoniji, kaže: “Nema razlike pjevati u Dalmaciji ili u Slavoniji. Kad pjevam u dijaspori, u Sydneyu, ili bilo gdje dalje, pjevam svoje i sve pjesme koje ljudi požele, bile one ličke, slavonske, hercegovačka, zagorska, sve što je ljudima drago.” Na kraju razgovora, a na početku koncerta rekao je da pozdravimo sve čitatelje Glasa Slavonije.

Maja MUŠKIĆ
Zapalio šator - doslovce!

Kako je, očekivano, u publici bilo pripadnika Torcide, nikoga nije iznenadilo paljenje bengalki kada su zaredale pjesme o Dalmaciji. Međutim, iskre su frcale na sve strane pa je jedna završila u zvučniku podno šatorske cerade. Zvučnik je počeo gorjeti, koncert je nakratko prekinut, a intervenirali su i pripadnici đakovačkog DVD-a. Na sreću, osim uništenog zvučnika, drugih posljedica nije bilo. Nakon što je nastavio pjevati, Grdović je rekao kako će se sada pričati da je zapalio šator u Đakovu.

turneja

U VELJAČI 2017. NASTUPA U AUSTRALIJI

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike