Sport
BRAZILAC POTPISAO S CIBALIJOM

Faria u Vinkovcima, mladi Horvat u Dinamu
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

Momčad Cibalije nastavlja pripreme u Međugorju, a nedjeljno jutro igrači i stručni stožer vinkovačkog prvoligaša iskoristili su za posjet Brdu ukazanja. Međugorje slavi 35. godišnjicu ukazanja Majke Božje, u malom hercegovačkom mjestu borave tisuće hodočasnika, a na molitvu je svoju momčad poveo i Stanko Mršić.

Prema informacijama iz Međugorja, pripreme teku dobro, Vinkovčani su odigrali i jednu prijateljsku utakmicu, iako je prva informacija bila da su pobijedili, ipak, izgubili su od Širokog Brijega s 1:0, a u utorak ih čeka drugi pripremni ogled, suparnik u Tomislavgradu je momčad Zrinjskog.

“Cibalijaši” su u Međugorju dobili i novog igrača, a to je 27-godišnji Brazilac Tiago Faria, nekadašnji član sarajevskog Željezničara. Brazilac je vijest o potpisu ugovora s Cibalijom podijelio na svom facebook-profilu, zahvalivši Bogu za novi početak. Vinkovčani i Brazilac dogovorili su dvogodišnju suradnju, o tom se poslu priča već neko vrijeme, a u subotu je predsjednik Cibalije Miroslav Gagro dogovorio posljednje detalje i ugovor je potpisan. Faria je prošao sve mlađe kategorije Fluminensea s kojim je osvojio i titulu juniorskog prvaka svijeta. Imao je profesionalni ugovor s tim klubom, kao i Gremiom, ali u Brazilu nije dobio pravu priliku, pa je nogometnu sreću potražio u Europi. Pregovarao je sa Sarajevom, završio u Željezničaru, a od subote je član Cibalije.

U Cibaliji ima dolazaka, ali i odlazaka. Zagrebački Dinamo uzeo je još jednog darovitog člana vinkovačkog kluba. Jedan od najtalentiranijih igrača Cibalijine škole nogometa, ulazni junior Dominik Horvat svoj nogometni put nastavit će u GNK Dinamo. Vukovarac, točnije Sotinjanin, od pionirskog uzrasta je u Cibaliji, kao kadeta su ga zapazili ljudi iz “modrog” tabora i Horvat je otišao u redove hrvatskog prvaka. I. Liović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku