Osijek
CROATIA’S FINEST U OSIJEKU

Britanski MasterChef Dhruv Baker kušao paštetu od ribe i perkelt od soma
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

Croatia's Finest prvi je veliki hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker. U 20 epizoda u trajanju od 25 minuta cilj je prikazati hrvatske prirodne ljepote, gastronomsku ponudu i druge zanimljive lokacije i proizvode u svrhu privlačenja turista i promocije Lijepe Naše u svijetu.

Jučer je britanski MasterChef Dhruv Baker posjetio Osijek, kušao riblje specijalitete u Krčmi kod Ruže, a potom se na Copacabani okušao u pripremanju jela od ribe.

- U svakoj epizodi kuham na otvorenom i to na najljepšim lokacijama na kojima nitko do sada nije kuhao. Inspiriran autohtonim hrvatskim jelima koje kušam na svakoj lokaciji koju posjećujem, pripravljam vlastite kreacije od svježih hrvatskih namirnica – rekao nam je Dhruv Baker.

Do sada je ovaj zanimljiv putopis sniman u brojnim hrvatskim gradovima, uglavnom na Jadranu, ali i u Zagrebu, Koprivnici, Delnicama, a sada snimaju najbolje od istočnog dijela Hrvatske. Snimanje TV serijala traje do sredine srpnja, a emitirat će se putem National Geographic Channela u 90 zemalja. To će biti, ističu u produkcijskom timu, najveća promocija Hrvatske u svijetu do sada.

Dhruv Baker je u restoranu Kod Ruže probao paštetu od ribe, mariniranu ribu i perkelt od soma, a sve je pripremio šef kuhinje Dražen Čamić. Rekao nam je da voli riječnu ribu i da uživa u bogatstvu okusa u Slavoniji, a posebno mu se svidio kulen. Mislav Pavošević, iz Turističke zajednice grada Osijeka, pokazao je slavnom gostu znamenitosti grada, a sve to, uz gastrodelicije, krajem srpnja prikazat će National Geographic Channel, zatim u rujnu HRT. Danas je ekipa Croatia's Finest u Baranji, a sutra u Đakovu, gdje završavaju svoj posjet istočnoj Hrvatskoj.

Vesna LATINOVIĆ
TKO JE DHRUV BAKER

Od početka njegove karijere, koja je počela pobjedom na britanskom MasterChefu 2010., Dhruva Bakera prate sami superlativi. Rođen u Meksiku, a odrastao u Indiji i Tanzaniji, ovaj zaljubljenik u svjetske kuhinje svoja je iskustva prenio u svoj londonski restoran Jolly Gardeners i u kuharicu Spice, u kojoj predstavlja svoju kartu okusa. Upravo su začini bili najzaslužniji za Dhruvovu pobjedu na britanskom MasterChefu čije je finale putem malih ekrana pratilo sedam milijuna otočana, a jedan od sudaca u popularnom showu, Gregg Wallace, Dhruva je opisao kao izuzetnog kuhara s anđeoskim nepcem.

Možda ste propustili...

URUČENE USPOMENICE NA MEMORIJALNU HODNJU OSIJEK - VUKOVAR

Svake godine sve više učenika želi dati svoj obol žrtvi Vukovara

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike