Crna kronika
TRAGIČNA NESREĆA

Poginuo 58-godišnji muškarac u prevrtanju traktora s prikolicom
Objavljeno 26. lipnja, 2016.

STARA GRADIŠKA

Pedesetosmogodišnji traktorist smrtno je stradao u nesreći koja se dogodila u nedjelju oko 12.33 sati na županijskoj cesti broj 4226, između Stare Gradiške i Gornjeg Varoša.

- Vozač traktora smrtno je stradao kada se prevrnuo traktor s prikolicom. Mjesto događaja je osigurano, a očevid je u tijeku - doznajemo iz Operativno-komunikacijskog centra Policijske uprave brodsko-posavske. Nakon očevida znat će se točan uzrok ove nesreće s tragičnim posljedicama.

Nesreće u kojima stradavaju vozači traktora u Hrvatskoj nisu rijetkost, pa su tako u samo 20-ak dana, krajem ožujka i početkom travnja ove godine, poginula tri traktorista.

Prema statistici MUP-a, u protekle dvije godine traktoristi su u Hrvatskoj sudjelovali u 762 prometne nesreće u kojima ih je 20 smrtno stradalo. Još 126 osoba pri tome je ozlijeđeno. Evidentno je i da je veliki broj traktora i dalje neosiguran i tehnički neispravan, iako ih građani svakodnevno koriste.

Iz policije učestalo apeliraju na traktoriste da ne sjedaju za upravljače svojih traktora kada se loše osjećaju ili su umorni. Naročito stariji vozači sa zdravstvenim tegobama trebaju voditi računa i o vremenu, odnosno atmosferskim prilikama kao što su sparina, vrućina i slično. Velike vrućine ovih dana teško podnose i najzdraviji, a u kabinama traktora temperatura naraste i za 10-ak stupnjeva.

Isto tako opasna je i vožnja pod utjecajem alkohola jer se tada povećava “hrabrost” vozača pri obavljanju opasnijih radova.

Iz MUP-a pozivaju traktoriste i da vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti kočnica i upravljačkog mehanizma.

Pri obavljanja poljoprivrednih radova ne bi trebali skidati kabinu s traktora.S.Lacić

Možda ste propustili...

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike