Mozaik
OSJEČKA LJETNA NOĆ

Osječki rockeri u odličnom
ritmu “razgibali” posjetitelje
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

S prvim danima ljeta održana je, u petak, i prva ovogodišnja Osječka ljetna noć. Manifestacija je to koja prema tradiciji mami Osječane u središte grada, od kojih mnogi očekuju da će možda susresti neke drage znance, možda poneku ljubav iz prošlog stoljeća s kojom su očijukali nekada davno na osječkom korzu i na potezu od bivše Rome pokraj IPK-a do hotela Osijek.

Na putu do Osječke ljetne noći prođoh uz nekadašnji Komisionar, u koji se za “rifle” moralo uči s popunjenijim novčanikom, za razliku od danas, kada u lisnici tek jedna “božica moneta” dostaje da se kupi nevjerojatno jeftina roba “iz druge ruke”.

No odlučih da te večeri više neću misliti na dobra vremena, nego ću se prepustiti ljetnoj noći, među mnoštvom koje, kao i ja i svi koje znam, još uvijek s nadom da će u ovom gradu ponovno biti bolje, šeće ulicama. Kako bismo čitateljima koji su sada negdje u Dublinu, Muenchenu, Frankfurtu, Americi, Švedskoj… razbudili nostalgiju, navest ćemo čega je sve bilo na nekih 40.000 kvadrata (za usporedbu - to je ekvivalent tek pola površine, recimo, jednog osječkog trgovačkog ili poslovnog centra) prema programu. Na pozornici prekoputa Starčevića “Zdrav ko Peko”, onaj iz “Zelenih” za kojega još uvijek neki bezrazložno misle da je kriv što se avionima ne tretiraju komarci, s gitarom je u ruci prangijao s prijateljima. Osječki rockeri uspjeli su “razgibati” posjetitelje natjeravši ih da maker zacupkaju, ako ne i da zaplešu, u odličnom ritmu.

Ni naš Tacko, DJ sa Slavonskog radija, nije omašio. Jednako je u intermezzima pokretao masu u glazbenom ritmu kakvim pokreće i partijanere diljem naše obale jadranske, ali i izvan domovine Hrvatske. Ispod reflektora mijenjali su se glazbenici na više mjesta. Osječane su tako zabavljali, nabrojimo ih sve redom kako su bili predviđeni za nastup: Trend acoustic band, DJ Tac, Nera&Jambrešić, ugostitelji sa svojom ponudom, uz uličnu košarku, Dalmatinae Slavonica, Klapa Zrinski, a mogli su uživati i na urbanoj glazbenoj zabavi u Sakuntali, umirovljeničkoj u njihovu Dnevnom boravku, zgradi uz HNK…D.Pejić.

Najčitanije iz rubrike