Mozaik
MEĐUNARODNI DAN DUNAVA

Glazbeno-zabavni program uz specijalitete
Objavljeno 27. lipnja, 2016.

Na platou kod Grand hotela uz Vuku, a u sklopu obilježavanja Dana državnosti, Grad Vukovar u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Vukovara te športsko-ribolovnim udrugama organizirao je obilježavanje Međunarodnog dana Dunava na Trgu Republike Hrvatske, koje je okupilo velik broj posjetitelja.

Međunarodni dan Dunava obilježava se svake godine 29. lipnja, u spomen na taj datum 1994. godine, kada je potpisana Konvencija o zaštiti rijeke Dunav. Toga dana 14 zemalja regije Dunavskog bazena zajedno slavi suživot ljudi i okoliša jednog od najvećih europskih riječnih sustava.

Program je počeo fišijadom, a posjetitelji su imali priliku uz fiš kušati i ostale tradicionalne riblje specijalitete. Ove godine su se pridružili i gosti iz Sinja, koji su Vukovarce počastili svojim gastrospecijalitetima, arambašima i uštipcima.

- Drago mi je vidjeti ovako velik broj građana na manifestaciji. Imali smo puno zanimljivih sadržaja, među kojima su tradicionalne gastroponude, kako s našeg područja tako i s područja Sinja. Uz bogatu gastroponudu mnogi naši sugrađani mogli su poslušati zabavno-glazbeni dio, u kojem su se predstavila razna kulturno-umjetnička društva - istaknuo je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

U Vukovaru je grad Sinj predstavljala gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, kojoj ovo nije prvi posjet Vukovaru, a koja je, između ostalog, rekla:

- Grad Sinj i grad Vukovar veže dugo prijateljstvo, a suradnja na današnji dan još je jedna potvrda jačine tog prijateljstva. Osim delegacije Grada Sinja na manifestaciji je bila i Turistička zajednica Grada Sinja, Poduzetnički centar i Udruga za očuvanje cetinskog kraja. Velika nam je čast biti dio ove lijepe manifestacije i nadam se da će se suradnja dvaju gradova nastaviti i u dalekoj budućnosti. Želim zahvaliti gradonačelniku Ivanu Penavi i svim građanima Vukovara što su nas lijepo ugostili - istaknula je Križanac.

Glazbeno-zabavni program počeo je nastupom Narodne glazbe Trogir, a nastupili su još Folklorni ansambl Bilje, KUD Proložac, KUD Marica Salanta iz Mađarske, KUU Kristal - Sladorana iz Županje, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja te HKGD Dunav iz Vukovara. Mario Kokaj

Foto: Miroslav Šlafhauzer

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike