Osijek
MNK NEPTUN OBILJEŽIO DAN DRŽAVNOSTI

Bacanjem vijenaca u Dravu
poklonili se braniteljima,
održana 44. utrka čamaca
Objavljeno 25. lipnja, 2016.
Upriličena je i izložba starih čamaca i motora

Tridesetak čiklova i čamaca u organizaciji MNK Neptun krenulo je danas s Pampasa u tradicionalnoj, 44. po redu utrci čamaca.
Tome je prethodilo polaganje vijenaca u rijeku Dravu za poginule i nestale branitelje, a riječ je o tradicionalnoj svečanosti povodom Dana državnosti. No to nije sve, jer je, prema riječima predsjednika MNK Neptun ujedno i proslava Dana Kluba.
- Sljedeće godine proslavit ćemo 110 godina našeg vremešnoga kluba, a ovdje smo se tradicionalno okupili kako bi se prisjetili svih poginulih i nestalih branitelja. Utrka čamaca nešto je posebno i za najbrže su osigurana odličja, priznanja i prigodni pokloni, ispričao je Kopf i dodao da je namjera Kluba njegova revitalizacija kako bi se čiklovi, koji su tradicija grada i kulturna baština Republike Hrvatske, sačuvali od zaborava. Također, upriličena je i izložba starih čamaca i motora kao dio povijesti Kluba.


Svečanost su podržali i gradonačelnik Ivan Vrkić te župan Vladimir Šišljagić koji su također naglasili značaj održavanja ove manifestacije. Vrkić je naglasio kako iskazuje zahvalnost poginulim braniteljima što danas živimo u slobodi, no istaknuo je da vlast ne radi u korist Hrvatske onoliko koliko od nje očekujemo te je moramo mijenjati. Župan je pak istaknuo da je Neptun kultno mjesto u Osijeku i da se rado odazvao pozivu prisjećanja svih koji su živote dali za slobodu i neovisnost. M. Mihelić

Možda ste propustili...

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike