Sport
GOST KOMENTATOR - MARKO BABIĆ

Portugal nam široko otvara vrata finala
Objavljeno 25. lipnja, 2016.

Dugo, ali doista dugo nisam vidio tako moćnog i potentnog igrača poput Ivana Perišića! Moderan igrač, prototip onoga što treba svakom klubu i reprezentaciji. Fascinantno je s kojom lakoćom rješava sve probleme koji se nađu pred njim, neovisno o fazi obrane ili napada. Velika je sreća imati ga na svojoj strani. I zato, bez obzira na snagu i neugodnost Portugala, ja vjerujem da će nam se u subotu otvoriti široka vrata prema finalu Europskog nogometnog prvenstva.

Razumije se, nije Perišić jedina karika na kojoj zasnivamo svoja nadanja i optimizam. Igrači koji su uzeli svoje mjesto u susretu protiv Španjolske, igrači s klupe, vrlo su snažni i moćni. Hrvatska reprezentacija nema samo 11 igrača prve momčadi. Svi oni redom igraju zapažene role u svojim klubovima, i to velikim klubovima. Što više utakmica budu dobivali, bit će sve jači i bolji. Njihova igra protiv Španjolske nikomu ne bi smjela biti iznenađenje. Fanatični su to i fantastični dečki. Ponosan sam što ih imamo kao hrvatske nogometne reprezentativce.

A tu koristim priliku i reći – svaka čast izborniku Čačiću. Svaka čast na smjelosti i zrelosti. Poslije ove utakmice potpuno je razvidno koliko su nepotrebne bile kritike prije Eura, posebno o njegovu izboru igrača. Sada, ako ne i prije, zaslužio je svaku potporu navijača i poklonika nogometa.

No, vratimo se Portugalu. Jer, europski prvak je iza nas. A mi smo sposobni otići do kraja. Rekao sam to, razumije se, i prije Europskog nogometnog prvenstva. Jer, najviše smo pokazali na cijelom turniru do sada, najviše od svih momčadi. I sazrilo je vrijeme za nešto vrlo veliko. Samo nam valja preskočiti upravo najnezgodniju stepenicu – Portugal. Poslije se vrata prema finalu otvaraju, ždrijeb je lakši, ali valja biti u subotu oprezan.

Portugal je vrlo neugodna ekipa, a koja je već u nekoliko navrata pokazala kako se s njima vrlo teško igra. A k tome poslije utakmice više nema povratka. Sigurno je da poslije svih naših igara na Euru do sada na smijemo kukati nad ždrijebom jer pokazali smo da smo ravnopravni, ako ne i favoriti u toj utakmici s Portugalom. Valja nam samo biti na onoj razini koja je do sada bila zamjetna i prisutna u prethodne tri utakmice. Tada uopće ne sumnjam u pozitivan ishod i četvrfinale Eura.

Portugal ima nekoliko snažnih pojedinaca koji mogu riješiti utakmicu, i ovaj put neće biti lako, ali vjerujte – nisu oni željeli nas! Evo čitam i kako izbornik Portugala govori da nas nije htio u osmini finala. Ma nije nas nitko htio. Nitko razuman ne želi imati za protivnika ovu momčad gladnu uspjeha i pobjeda. Više nas respektiraju vani nego kod kuće, boje nas se.

Stoga, nemojmo se plašiti ždrijeba i Portugala u subotu. Već visoko uzdignuta čela vjerujmo u trijumf. Ova hrvatska nogometna reprezentacijs spremna je za sjajne i kolosalne stvari. A tek smo počeli!

Marko Babić
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

Najčitanije iz rubrike