Sport
HRVATSKA - PORTUGAL U LENSU

Modrić vs. Ronaldo
Hrvatska ima bolju momčad
Objavljeno 24. lipnja, 2016.
Po igrama koje smo prikazali drugi bi se trebali bojati nas, rekao je Subašić

Rasplet grupne faze Eura u Francuskoj Hrvatskoj nije baš dobio previše radosti. Iako smo završili prvi u skupini, ispred Španjolaca, i tako stekli mogućnost igrati s jednom od četiri trećeplasirane reprezentacije, nismo time baš posebno profitirali jer nas je u subotu od 21 sat u Lensu dopao valjda najteži mogući suparnik u izboru trećeplasiranih – Portugal.  

Grozna povijest

Reprezentacija s kojom imamo groznu povijest jer smo u tri prethodna susreta doživjeli tri poraza, uz to da im nismo zabili ni pogotka. S druge strane će biti i jedan od najboljih igrača na svijetu, Cristiano Ronaldo, pa da smo mogli birati, sigurno ne bismo izabrali njih. Kada smo saznali suparnika u osmini finala, splasnulo je i zadovoljstvo oko ulaska u gornji dio ždrijeba nokaut-faze, u kojem nema ni jedne od “papirnato” najjačih europskih reprezentacija. Mnogi su pomislili kako se Hrvatskoj otvorio put u samu završnicu, ali već prva stepenica bit će iznimno škakljiva. Hrvatska je u prvom dijelu turnira ostavila daleko bolji dojam od Portugalaca, no to možemo zaboraviti jer sada počinje posve novi turnir, u kojem više nemaš mogućnost ispravljanja pogreške. Možemo se samo nadati da će naša reprezentacija zadržati ritam i formu iz prvog kruga, jer samo će na taj način moći nastaviti niz dobrih rezultata na europskom prvenstvu. U biti, prolaskom skupine Hrvatska je dosegnula onaj prvi, minimalni cilj, a sada slijedi borba za prave stvari.

- Portugal sigurno nije najsretniji izbor za nas, ali što je, tu je, kada stigneš u drugi krug valikih natjecanja, više ne možeš očekivati lagane suparnike. Portugalci imaju veliku napadačku snagu, koju predvodi sjajni Cristiano Ronaldo. Zato moramo biti iznimno koncentrirani u obrambenim zadacima. Opet, mi igramo jako dobro i nemamo se razloga nikoga bojati. Po igrama koje smo prikazali drugi bi se trebali bojati nas. Ronaldo? Ma nije to samo moj dvoboj. Više će problema s njim imati naši braniči. Ma neka on zabije, ali neka Hrvatska pobijedi - kaže Danijel Subašić, vratar hrvatske reprezentacije.

Treća sreća

Bit će to doista vrlo zanimljiv dvoboj jer obje reprezentacije igraju ofenzivno. Trebalo bi to biti nadigravanje, u kojem će vrlo vjerojatno presuditi trenutačna inspiracija i raspoloženost neke od velikih zvijezda koje će se naći na terenu te večeri u Lensu. Hrvatska bi trebala biti kompletna jer se u sastav vraćaju Modrić i Mandžukić, koji su propustili utakmicu protiv Španjolske zbog lakših ozljeda, te trojac koji je Čačić čuvao zbog žutih kartona (Brozović, Vida i Strinić). Dakle, Čačić će, ako tako odluči, moći izvesti momčad iz prva dva susreta grupne faze natjecanja, iako mu je nastup nekih igrača protiv Španjolske sigurno stvorio slatke brige. S obzirom na to da suparnika nismo znali doslovce do posljednjih sekunda prvog dijela natjecanja, vremena za pripremu susreta nije bilo više, a upravo je taj detalj bio impresivan u prva tri susreta. Jako se dobro vidjelo na terenu da su susreti s Turskom, Češkom i Španjolskom vrlo temeljito razrađeni. Osim toga, možda izbornik Ante Čačić u rukavu ima još poneko iznenađenje kada je sastav u pitanju.

Ovo je treći put da je Hrvatska na Euru uspješno prošla grupnu fazu natjecanja, a još nikada nije uspjela preskočiti prvu prepreku u nokaut-fazi. Istina, dosad su te utakmice imale težinu četvrtfinala, a ovo je prvi put da se u nokaut-fazu kreće iz osmine finala. No, kad nam je to već treći prolaz u drugi krug, neka budu po onoj: Treća – sreća!

Dalibor KELER

Slatke brige

VRAĆAJU SE MODRIĆ I MANDŽUKIĆ

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

Najčitanije iz rubrike