Sport
NIJE LAKO NA POHORJU

Pred Zekićem je još puno posla
Objavljeno 23. lipnja, 2016.
I trener, kao i navijači “bijelo-plavih”, iščekuje dolazak nekoliko pojačanja, ali moraju biti naoružani strpljenjem

Nogometaši Osijeka polako se približavaju kraju prvog tjedna na drugom dijelu priprema na Mariborskom Pohorju. Radi se naporno, dva puta dnevno, umor je prisutan pa nije ni čudno što u prvoj “slovenskoj” utakmici igra nije bila na željenom nivou.

U tih 1:1 s Celjem trener Zoran Zekić priliku je pružio praktički svim igračima, udijelivši im po poluvrijeme, a nakon viđenog jasno je kako je rano davati neke ocjene o mogućnostima. Defenzivni je dio bio vrlo korektan, praktički nije dopuštena prava prilika Celjanima, no “štekao” je i “bijelo-plavi” dio kreacije pa ni osječki nogometaši nisu uspijevali stvarati neke izglednije prilike pred suparničkim vratima. I Zekić je svjestan da njega i suradnike čeka još dosta posla, ali ističe kako nema prigovora na angažman svojih igrača, na utakmici i treninzima.

- Nije to nikakva floskula, ali igrači na treninzima stvarno odrađuju sve što se od njih traži, tako da s te strane nemam nikakvog prigovora. Što se same utakmice tiče, vidljivi su bili neki nedostaci, no to je i razumljivo. Nismo se još ekipirali, doveli sve igrače koje smo htjeli i ako želimo biti značajno konkretniji i uspješniji nego prošle sezone, moramo dovesti dva-tri kvalitetna pojačanja. Osim toga, kod igrača je bio primjetan i umor, treninzi su intenzivni, tako da je i to utjecalo na njih. Ali, hvala Bogu, problema s ozljedama nemamo.

I Zekić, kao i svi navijači “bijelo-plavih”, iščekuje dolazak tih pojačanja, ali se još uvijek mora naoružati strpljenjem. Dobro je poznato da osječki prvoligaš cilja dovesti bar napadača i veznjaka, na čemu sportski direktor Alen Petrović intenzivno radi, no očito nije lako realizirati te želje. Jasno je i treneru osječkog prvoligaša kakva je realnost, na koju utječu rani početak priprema, visina financijske ponude, ali i rana faza prijelaznog roka.

- Nije lako osigurati dolazak igrača koje želimo. Neki izričito žele van, a drugi imaju ipak prevelika potraživanja - objašnjava Zekić, koji se ipak nada kako bi se plan dolazaka mogao bar djelomično mogao ispuniti do kraja ovog tjedna, kao što je bilo i najavljeno.

Goran ROGULJIĆ
Potvrđeni Pandurii

Nakon remija s lani petoplasiranom momčadi slovenskog prvenstva, Celjem, “bijelo-plavi” će sljedeće dvije provjere imati protiv rumunjskih prvoligaša. Već je bilo dogovoreno kako će u subotu (18 sati) igrati protiv bukureštanskog Dinama, a sada je potvrđeno da će 29. lipnja suparnik biti Pandurii. Dinamo je prošle sezone bio četvrti, Pandurii treći u prvenstvu, a i subotnji će susret biti moguće pratiti izravno preko klupske web-stranice.

Najčitanije iz rubrike