Regija
USPJEH NA FOTONATJEČAJU

Marija Šerić druga u Rijeci
Objavljeno 23. lipnja, 2016.

BELIŠĆE

Učenica osmog razreda OŠ Ivana Kukuljevića Belišće Marija Šerić, osvojila je drugu nagradu na nedavno održanom fotonatječaju Fotokluba Rijeka. U vrlo jakoj konkurenciji od 53 autora i s više od 200 pristiglih fotografija, u kategoriji do 15 godina nagrađena je kreativnim vikendom u Rijeci, sudjelovanjem na radionici koju će voditi asistentica fotografije na Fakultetu primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci Petra Mrša pod nazivom “Moja točka identiteta u europskom gradu kulture”.

U natječaja Fotokluba Rijeka bilo je naglašeno da je “jedan od ciljeva ovog projekta pravilan metodički tretman i pristup fotografskom stvaralaštvu kao bilo kom drugom likovnom području, te da nemaju namjeru podržavati 'puko škljocanje', nego žele odabirom radova i konceptom izložbe poslati jasnu poruku mladim stvaraocima da je fotografija kao stvaralačka činjenica i masovni medij iznad svega. Nismo žrtve tako sveprisutnog formalizma i populizma koji ističe masovnost sudjelovanja i vrijednost oprema s kojom se snima, odnosno svega onog što je u osnovi i nebitno. To znači da autori mogu snimati s bilo kojom vrstom aparata – analognim, najnovijim digitalnim aparatom, camerom obscurom, mobitelom… .

Belišćanka Marija, koja se fotografijom bavi od petog razreda, jedina je nagrađena mlada fotografkinja iz Slavonije, a najnoviju će nagradu pridružiti dosad osvojenim vrijednim nagradama i priznanjima iz područja fotografije. Uz roditelje, na Marijin je rad iznimno ponosan i mentor Damir Tomas, uvjeren da njezino vrijeme uspjeha u fotografiji tek dolazi. Lidija Aničić

Možda ste propustili...

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike