TvObzor
HTV 1

I ovoga ljeta polasci s HRT-ova Kulturnoga kolodvora
Objavljeno 24. lipnja, 2016.

I ovoga ljeta, treću sezonu zaredom, nastavljaju se polasci s Kulturnoga kolodvora na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1). Kulturni kolodvor ljetni je kulturni magazin koji na privlačan, zanimljiv i informativan način prati trenutačne kulturne teme. Urednica je emisije Gabrijela Perišić, a skretničar prema kulturnim postajama i ove je sezone sjajni Dražen Ilinčić.

- U trećoj sezoni gledatelje i hrvatske građane želimo senzibilizirati na ljetne kulturne događaje i odredišta koji su posvuda oko nas bez obzira na to jesmo li na putu ili kod kuće. Također želimo uvjeriti gledatelje da vrućina, sparina, nogomet, politika ili čista inertnost nisu razlozi da se tijekom ljeta ne zainteresiramo za neki kulturni sadržaj koji će nas možda nadograditi kao osobe - izjavila je urednica Gabrijela Perišić.

Kulturni kolodvor sastoji se od triju rubrika: u rubrici Peron obrađuju se zanimljive i aktualne teme iz kulture, rubrika Literarni kolosijek donosi stare i nove književne naslove koji bi gledateljima mogli kratiti duge ljetne dane, a u rubrici Itinerer želi se skrenuti pozornost na to što od kulturnih zbivanja svatko može pronaći u svojemu turističkome odredištu.

Gabrijela Perišić poručuje: “Svakoga petka čekamo vas na Kulturnome kolodvoru Prvoga programa Hrvatske televizije u 20 sati. Budite s nama!”(N.Vek.)

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike