TvObzor
RYAN KWANTEN:

Imam veliku želju ljetovati na Jadranu
Objavljeno 24. lipnja, 2016.
Od mog dobrog prijatelja Nathaniela Buzolića, čija je mama također Hrvatica, čuo sam da je u Hrvatskoj predivno

Rođen 1976. u Sydneyju, Ryan Kwanten bio je običan tinejdžer atletskog tipa kad ga je uočila gospođa iz glumačke agencije tijekom audicije koju je pohodio – njegov brat. Trebao je ići na plivanje, ali je upao u pravo vrijeme na pravo mjesto. Pod filmografijom u životopisu na prvom mu mjestu stoji uloga u australskoj sapunici “A Country Practice”.

Dvije godine nakon toga dobio je veću ulogu u sapunici “Home And Away” i pojavio se u 169 epizoda. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što je postao međunarodna zvijezda. Nakon manjih uloga u TV serijama kao što su “Pravi poziv”, “Zakon i red: Odjel za žrtve” te glavne uloge u dramskoj seriji “Kuća na plaži” Kwanten je postao poznat diljem svijeta u hit-seriji o vampirima “Okus krvi”. Ulogom šarmantnog Jasona osvojio je stotine tisuća ženskih srca i u sedam sezona snimio 80 epizoda. Trenutno nije baš najzaposleniji kad su u pitanju novi projekti, ali čeka novu ponudu koju neće moći odbiti.

Volim istraživati misterij veze

Kao Australac koji živi u SAD-u, jesi li primijetio neke razlike između Australki i Amerikanki?

- Australke ti imaju običaj reći onako kako jest – čak i ako je to brutalna istina. Mislim da Amerikanke sve uljepšaju. One su nježnije.

Koju pogrešku žene često čine u vezama?

- Govore “volim te” već nakon tjedan dana veze. Jednostavno treba proći vrijeme prije nego što se to počne govoriti. Volim istraživati misterij veze umjesto da odmah u početku sve činjenice iznesem na stol.

Možeš li nam otkriti svoj najneugodniji trenutak s prvog spoja?

- Stigao sam do kuće te djevojke i njezin je otac otvorio vrata. Tip je bio ogroman – u glavi mi je ostalo da je bio visok više od dva metra i težio bar 130 kilograma. Pogledao je u mene i rekao: “Mogu li ti pomoći?” Odgovorio sam: “Da, došao sam ovdje vidjeti...” – zaboravio sam djevojčino ime! Gledao sam u njega misleći: Dragi Bože, samo da me ne zgnječi!

Sad si totalno mišićav. Koliko moraš vježbati da postigneš odnosno održiš takvo tijelo?

- Pomalo sam mazohist u srcu; volim se znojiti. Moj otac Eddie bio je svjetski prvak u surfanju, tako da je sport u mom DNK-u. Trčim po pijesku, planinarim, vježbam jogu, boksam i natječem se u triatlonu. Ali ne držim strogu dijetu. Ako želim pivo, popit ću pivo. I uvijek sam bio čokoholičar. Volim sve moguće vrste čokolade.

Žrtva napada morskog psa

Ljubav prema surfanju gotovo te stajala života...

- Istina. U dobi od 12 godina bio sam žrtva napada morskog psa. Surfao sam na lokalnoj plaži i bio sam na vrhu vala kad sam pao s daske. Ruka mi je zapela pa sam ju istrgnuo, a krv je posvuda prštala. Osjetio sam nešto i popeo se na dasku, a vidio sam i kako spasilačka služba dotrčava. Sljedećeg dana pojavio sam se u lokalnim novinama. Iako bi to većini mojih vršnjaka bilo traumatično iskustvo, mene nije držalo podalje od vode pa sam odmah drugi dan išao plivati.

Kad si već spomenuo oca i DNK, tvojim venama teče mješovita krv. Naime, s očeve strane vučeš nizozemske korijene, a s mamine hrvatske. Jesi li ikad bio u jednoj od te dvije zemlje?

- Bio sam u Amsterdamu, ali Hrvatsku, nažalost, dosad nisam posjetio. No od mog dobrog prijatelja Nathaniela Buzolića, čija je mama također Hrvatica, čuo sam kako je u Hrvatskoj predivno, pa i ja imam sve veću želju ljetovati na Jadranu.

Imaš li neke skrivene talente?

- Neporažen sam u “Scrabbleu”! Mogu odgonetnuti protivnikovu strategiju i formirati vlastitu kako bih poremetio njegovu. Igram nekoliko puta tjedno, najčešće na svom krevetu, sam protiv sebe. Ups, sad shvaćam da to zvuči potpuno ludo...

Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME: Ryan Christian Kwanten

DATUM ROĐENJA: 28. studenoga 1976.

MJESTO ROĐENJA: Sydney, Australija

LJUBAV: Ashley Sisino, djevojka

Volim istraživati

MISTERIJ VEZE, A NE ODMAH SVE IZNIJETI NA STOL

Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike