TvObzor
PREMIJERA TEK NA JESEN

Mjuzikl “Pacijenti” autorskog trojca Huljić - Gavran - Barberić
Objavljeno 24. lipnja, 2016.
Libreto je napisao Gavran, glazbu Huljić, a redatelj i koreograf je Barberić

Prve scene iz iščekivanog mjuzikla “Pacijenti” pod vodstvom trojca Tonči Huljić - Miro Gavran - Igor Barberić prikazane su u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, a to je bila prilika i za predstavljanje ansambla mjuzikla koji prevode Hana Hegedušić i Damir Kedžo.

Iako će premijerno biti prikazan tek na jesen, okupljenim medijima i uzvanicima prikazane su prve scene mjuzikla za koji je libreto napisao Miro Gavran, glazbu Tonči Huljić, tekstove songova Vjekoslava Huljić dok je redatelj i koreograf Igor Barberić.

Da će mjuzikl iznjedriti i brojne hitove dokazala je već najavna pjesma mjuzikla “Srce za vodiča” koju izvode Petar Grašo i Hana Huljić, a koja već tjednima osvaja vrhove top-ljestvica slušanosti. Najavljen je i novi singl iz mjuzikla “Ima nešto u tome” koji su otpjevali Doris Dragović i Jacques Houdek.

Najprevođeniji i najizvođeniji suvremeni kazališni pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran te najplodniji i najuspješniji autor koji se jedini može pohvaliti s 1. mjestom na Billboardovoj ljestvici - Tonči Huljić udružili su kreativne snage te iznjedrili originalni mjuzikl koji je spoj atraktivne neobične priče i sjajne glazbe, koja na prvu osvaja slušatelje.

- U umjetnosti postoji jedna posebna grana, a to je mjuzikl gdje se traži potpuna sinergija pjevanja, plesanja, glume. Jako me uzbuđuje što je kreativnost u prvom planu i samo je nebo granica, što je razlika od recimo pisanja pjesama koje radim za pojedine izvođače, koje su u principu matematički izračunate. Ovdje sam se odlučio baviti muzikom na način da mi bude lipo! - rekao je Huljić.

Miro se Gavran složio kako je mjuzikl nešto potpuno drukčije od svega što je do sada radio:

- Nakon brojnih drama i komedija na kojima sam u proteklih 30-ak godina radio, iskorak u mjuzikl za mene je bio istinsko osvježenje. Napraviti dobar mjuzikl bitno je složeniji posao nego napraviti verbalnu predstavu ili čak film. S velikim zadovoljstvom surađujem na ovom projektu s Tončijem Huljićem, nakon što nam se pridružio Igor Barberić unio je svoju kreativnost i svježinu.

Upravo se Igor Barberić, inače jedan od najzaslužnijih za razvoj mjuzikla u Hrvatskoj, uhvatio redateljske palice i koreografije: “Jako me veseli što autorski mjuzikl postavljamo od početka, za razliku od kupljenih mjuzikala s licencom. Ovdje kreativnost dolazi maksimalno do izražaja, kako kod mene kao redatelja, tako i kod autora i izvođača.” N.Vekić

SRCE ZA VODIČA

NAJAVNA PJESMA KOJU IZVODE PETAR GRAŠO I HANA HULJIĆ

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike