Sport
MEDIJI HVALE HRVATSKU

“Učinili su to bez njega”
Objavljeno 23. lipnja, 2016.

Hrvati ponizili De Geu, Hrvati uništili Ramosa, Subašić na pravom mjestu, Hrvatska nas bacila na tamnu stranu... samo su neki od naslova u španjolskim medijima, koji oštro kritiziraju igru Španjolske, koju je Hrvatska pobijedila u posljednjoj utakmici skupine D na Europskom prvenstvu u Francuskoj i tako ju gurnula na drugo mjesto i prema težim suparnicima u nastavku natjecanja. Španjolci također hvale, kao i drugi strani mediji, igru “vatrenih”, a svi ističu kako je Hrvatska igrala bez dva najbolja igrača Luke Modrića i Marija Mandžukića, ali da joj to nije smetalo da pokaže širinu i snagu. Tako španjolska “Marca” piše da je “Hrvatska predstavila drukčiju momčad”, a sa svojim “rotacijama, obranom i pritiskom u napadu pokazala je da ima vještinu iznad europskog prosjeka”. “Marca” dodaje da su “Hrvati, snažniji fizički i mentalno, pokrivali sve etape koje im je donosila utakmica”. I francuski “L'Equipe” slaže se da je Hrvatska bila “snažnija i svježija od Španjolske”. “Marca” ističe i da je “Hrvatska otkrila ranjivu Španjolsku”.

Španjolski sportski list “As” tvrdi kako je “Španjolska bila daleko od moćne slike koju je ostavila nakon prvih utakmica. Izabranici Ante Čačića su, čak i bez Modrića i Mandžukića, ponudili dobru igru i nisu bili zastrašeni”.

“"Mundo Deportivo” je Španjolsku, koja je odigrala loše u obrani, ocijenio “neprepoznatiljivom” te je sada čeka Italija u osmini finala.

Engleski mediji također hvale nastup Hrvatske. BBC također navodi da je Hrvatska, “iako je igrala bez najbolja dva igrača, uspjela pokazati da znači opasnost za bilo koju momčad na turniru, i to ne samo zbog karaktera i sposobnosti da se vrati iako gubi nego i zbog discipline u obrani i prijetnje koju čini u napadu”. Originalan kao i uvijek bio je “The Sun”, koji je objavio veliku sliku Luke Modrića uz naslov “Učinili su to bez njega”.

Talijanski sportski list “Gazzeta dello Sport” slavi dvije zvijezde talijanskog prvenstva Nikolu Kalinića i Ivana Perišića, koji su Hrvatsku odveli do pobjede. Uz naslov “Super Perišić nam poklanja Španjolsku” “Gazzetta dello Sport” piše kako je Hrvatska pobjedom nad Španjolskom već u osmini finala osigurala reprizu finala Eura 2012. Hvale igru Perišića, za kojeg kažu da, ako Pogbu žele kupiti za 150 milijuna, onda Perišić Interu vrijedi bar 200 milijuna.

Krešimir LACKOVIĆ
LE MONDE O NEREDIMA

Le Monde je objavio tekst u kojem analiziraju što je uzrok nereda u Saint-Etienneu. Naslov teksta Le Monda je "Hrvatski navijači prokazuju mafijaški sustav svog saveza“. Za Loica Tregouresa, doktoranda na sveuilištu Lille-II, specijaliziranog za Balkan i navijačke skupine, bacanje baklji u teren je način koji su neki hrvatski navijači našli kako bi prokazali korupciju svog saveza.

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

Najčitanije iz rubrike