Crna kronika
POLICIJA TREBA POMOĆ

Objavljene fotografije muškarca koji je na bankomatu počistio račun 69-godišnjaka
Objavljeno 22. lipnja, 2016.

OSIJEK - Osječko-baranjska policijska uprava objavila je fotografije lopova koji je došao do bankovne kartice 69-godišnjaka i 29. siječnja prošle godine 'počistio' mu račun. Lopov je uz karticu našao i PIN pomoću kojeg je s bankomata, između 11.30 i 12.55 sati, na Trgu slobode, podigao s računa žrtve nekoliko tisuća kuna.

- Molimo građane, ako imaju saznanja o osobi s fotografije, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, ili pozivom na broj 192, kao i e-mailom na osjecko-baranjska@policija.hr - pozvali su građane iz policije.

Unatoč brojnim upozorenjima iz MUP-a, građani i dalje olakšavaju posao kradljivcima ostavljajući PIN uz samu bankovnu karticu. Nije rijetkost i da ljudi zapišu PIN na samu karticu, na mjesto gdje bi zapravo trebao biti samo njihov potpis, pa ako budu pokradeni lopov nema baš nikakve muke da im ukrade sve što na računu imaju.

Međutim, ima i kartica gdje nije potrebno upisati PIN, pa pri plaćanju, lopovi vičniji kopiranju tuđeg potpisa, bez problema mogu napraviti račun bilo gdje. Iz policije apeliraju da bankovnu karticu i PIN uvijek drže odvojeno i čuvaju!

U slučaju da kartica ipak bude ukradena, o tome odmah treba obavijestiti policiju na broj 192.S.Lacić

TRAŽI SE I LOPOV IZ 2011.

Osječka policija objavila je ranije da je pomoću ukradene kartice i PIN-a s bankomata na Trgu slobode BB u Osijeku podigao više tisuća kuna. Taj je lopov pomoću kartice ukrao novac istoga dana i u prijepodnevnim satima, u Ulici Pavla Pejačevića bb, u Osijeku, nakon što je prije toga provalio u automobil.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike