Sport
ČESI POSLANI KUĆI

Turci čekaju rasplet
Objavljeno 21. lipnja, 2016.

Sudionici dvoboja u Lensu imali su isti cilj, upisati prvu pobjedu na prvenstvu i tako se probiti u drugi krug, pa makar i na mala vrata (Turska je tražila dva razlike). Česima je igrao bilo koji pozitivan rezultat, koji bi im u povoljnom raspletu donio i drugo mjesto u skupini.

Uvod je ponudio nešto agresivniju Češku, ali sve se promijenilo u 10. minuti. Turci su odradili munjevitu kontru preko desne strane, Mor je pobjegao svojim čuvarima, te sjajnom povratnom loptom uposlio Yilmaza, koji iz prve pogađa gornji lijevi kut nemoćnog Čecha. Bio mu je to 21. pogodak u nacionalnom dresu, deveti u posljednjih 11 utakmica čime se probio na treće mjesto vječne liste. Naravno, nakon primljenog pogotka, Češka je morala krenuti ofenzivnije i to je rezultiralo s nekoliko opasnih situacija pred vratima Babacana, a izjednačenje je bilo blizu već u u 16. minuti kada je stoper Sivok glavom uzdrmao vratnicu,a na sličan je način zaprijetio i u prvoj minuti sudačke nadoknade, ali na odmor se otišlo s prednošću momčadi Fatiha Terima, koji je očito uspio razdrmati momčad nakon dva loša izdanja i poraza.

U nastavku, 51. minuta donijela je kraći prekid, jer su se u turskom kaznenom prostoru sudarila trojica igrača, a onaj turski (Gonul) završio je s razbijenom arkadom. Češka je stiskala, ali u 58. minuti ponovo odličnu prigodu imaju suparnici, ali Morov udarac sa 16 metara otišao je preko gola. U slijedećem napadu, opasnost na drugoj strani ali udarac Necida hvata Babacan. U 65. minuti, Turska je u transu. Prekid je izveo Inan, loptu je u kaznenom prostoru primirio Topal (možda je bio u zaleđu), koji je leđima bio okrenut od gola. No, odličnu povratnu odigrao je do Tufana, koji je silovito zakucao loptu u mrežu. Česi i dalje nisu imali ideju kako probiti suparničku obranu, polušavali su s visokim loptama ili udarcima iz daljine, a jedan takav Daride u 81. minuti zaustavio je sigurni turski vratar. Njegov suigrač, Sahan, imao je dvije minute poslije dobru prigodu, ali udarac sa sedam metara nije bio precizan. Do kraj, bolje situacije kreirali su Turci, koji su mogli i uvjerljivije slaviti. N.B.

LENS -Stadion Bollaert-Delelis. Gledatelja: 35.000. Sudac: William Collum (Škotska) - 7. Strijelci: 0:1 Yilmaz (10), 0:2 Tufan (65). Žuti kartoni: Plašil, Pavelka, (Češka), Koybasi, Balta (Turska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE:Ozan Tufan (Turska)

ČEŠKA                            0

Čech 5,5, Kaderabek 5, Sivok 6, Hubnik 5,5, Pudil 5,5, Pavelka 5 (od 57. Škoda 5), Darida 6, Plašil 5,5 (od 90. Kolar), Dočkal 5 (od 70. Šural), Necid 6, Krejči 5,5.

TURSKA                          2 (1)

Babacan 7, Gonul 6,5, Topal 6,5, Balta 6,5, Koybasi 6,5, Tufan 7, Turan 6,5, Inan 6,5, Mor 6,5(od 69. Sahan), Yilmaz 7 (od 90. Tosun), Sen 6 (od 61. Ozyakup).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike