Novosti
MINISTAR MARIĆ:

Iz proračuna će se isplaćivati sve obaveze
Objavljeno 21. lipnja, 2016.

Tehnički ministar financija Zdravko Marić rekao je u utorak da će ministri i cijela Vlada odgovorno nastaviti obavljati svoj posao.

“Bez obzira na trenutni status i ono što nas očekuje, ministri i cijela Vlada odgovorno će nastaviti obavljati svoj posao, tj. u proceduru upućivati one prijedloge zakonskih i drugih rješenja za koje smatraju da trebaju proći”, kazao je Marić novinarima nakon koordinacije s ministrima u središnjici HDZ-a. Dodao je kako su na koordinaciji raspravili kako djelovati u budućem razdoblju. Marić je, na novinarski upit, negirao špekulacije da su dobili instrukcije o opstrukciji opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i Mosta. “Ne, upravo suprotno. Tehnička vlada, sukladno sa zakonskim i ustavnim odredbama, mora učiniti sve kako bi država nastavila normalno funkcionirati. Nikakva vrsta destrukcije ili opstrukcije, već suprotno”, rekao je Marić. Naglasio je i da će se iz proračuna isplaćivati sve obaveze u skladu s planom.

Na novinarski upit Marić nije konkretno odgovorio je li mu žao što više nije u utrci za novog mandatara. “Obitelji i meni to su vrlo izazovna vremena i razdoblje. Kao ministar financija, danas tehnički ministar, jednako gledam na svoju funkciju. Za sebe ću sačuvati osjećaje je li mi laknulo ili nije”, rekao je. H

Možda ste propustili...

PARLAMENTARNI IZBORI 2024. KAMO ĆE HRVATSKA?

Dan odluke: 2302 kandidata, 151 mjesto

NACIONALNO I ETNIČKI MOTIVIRAN INCIDENT U PANČEVU U SRBIJI

Napadnuti hrvatski državljani, napadač pritvoren