Regija
POLICIJSKA PROVJERA

Za tehnički neispravan traktor kazna do 1000 kuna
Objavljeno 22. lipnja, 2016.

BRESTOVAC

Preventivno-represivnu akciju usmjerenu na pojačani nadzor traktora, kombajna i ostalih poljoprivrednih strojeva u prometu policijski službenici su provodili u mjestu Brestovac, a popratili su je i lokalni mediji.

- Ako promatramo pogreške koje čine vozači traktora, koje su onda i uzrok prometnih nesreća, najčešće je riječ o nepropisnom skretanju, oduzimanju prednosti prolaska, nepropisnom prijevozu osoba i tereta na traktoru odnosno na prikolicama. Najčešći prometni prekršaji su tehnički neispravni i neregistrirani traktorima te upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU Požeško-slavonske. Napomenula je da je kazna za tehnički neispravno vozilo 1.000 kuna, a za manje tehničke neispravnosti poput neispravne prometne signalizacije kazna iznosi 700 kuna.

- Također upozoravamo sve vozače traktora da očiste blato s traktora kad se vraćaju s polja, a ako dođe do rasipanja tereta po cesti, obvezno ga moraju ukloniti. Ako vozač ne ukloni blato s ceste ili rasuti teret, kazna je također 1.000 kuna - rekla je Radić.

- Pri provjeravanju traktora uvijek prvo provjerimo identitet vozača, zatim vozilo i odgovaraju li svi podaci onima upisanima u prometnoj dozvoli. Također provjeravamo teret koji traktor prevozi, gume i alkoholiziranost vozača. U posljednjih nekoliko godina traktoristi su postali svjesni koliko je važno imati ispravan i registriran traktor tako da ima puno više registriranih nego neregistriranih traktora - rekao je viši policijski narednik Ivan Bogović.

U akciji su policijski službenici zaustavili i Ivana Franića iz Deževaca, kojeg smo pitali u kakvom je stanju njegov traktor.

- Traktor je tehnički ispravan i svi papiri su uredni, prije nekoliko dana sam ga registrirao. Pokušavam ga održavati koliko je to moguće, mora sve biti po zakonu, ali nije to tako jednostavno, stalno je u šumi i uvijek se nešto može pokvariti - rekao je Ivan Franić. AGM Kruna

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

Najčitanije iz rubrike