Sport
SUSJEDSKI DVOBOJ BEZ NABOJA

Ukrajince sramota zbog dosadašnjih igara
Objavljeno 21. lipnja, 2016.

Dvoboj Ukrajine i Poljske nema velikog natjecateljskog značenja ni za jednu reprezentaciju. Ukrajinci su porazom u prošlom kolu od Sjeverne Irske ostali bez izgleda za drugi krug pa će im današnji ogled poslužiti tek za pokušaj djelomičnog iskupljivanja za loša izdanja u Francuskoj. Bez boda te postignutog pogotka, naš budući suparnik u kvalifikacijama za SP jedno je od većih razočaranja Prvenstva te je neizvjesno može li se psihološki podignuti za dvoboj koji mu ne donosi previše.

- Osjećam veliki sram, a isto je i sa svim ostalim igračima reprezentacije. Sada nam je ostalo samo samopoštovanje kao motivacija za susret s Poljskom, a nadam se kako će izbornik pružiti priliku i onima koji do sada nisu igrali, jer su zaslužili – prenio je očekivano crno raspoloženje iz ukrajinskih redova vratar Pjatov.

Potpuno drukčiji film vrti se u poljskoj reprezentaciji, koja nakon dva kola ima četiri boda te čistu mrežu. Poljaci su, samo ako se ne dogodi čudo, prošli dalje, a protiv susjeda će se pokušati izboriti i za prvo mjesto u skupini C. Za to trebaju pobjedu i kiks Nijemaca. Dodatan motiv bit će svakako to što u posljednjih pet međusobnih susreta nisu slavili, a unatoč tome što je Ukrajina već otpisana, nitko i ne pomišlja da bi ogled u Marseilleu mogao biti odrađen rutinski.

- Uvjereni smo da nas čeka jako težak susret s Ukrajinom. Možda se njihov izbornik odluči pružiti priliku igračima iz drugog plana, koji će sigurno biti jako motivirani pokazati njemu i navijačima da su možda ranije zaslužili minutažu – pričao je u najavi susreta veznjak Grosicki, a pričuvni vratar Boruc istaknuo nevjericu zbog ranog ukrajinskog ispadanja.

- Mi smo u dobroj formi i fokusirani smo na našu igru, a ne na ukrajinsku. Mislim da su oni ti koji bi morali biti zabrinutiji tko ih čeka s druge strane. Moram priznati da sam donekle iznenađen njihovim lošim rezultatima, jer imaju dobre igrače, pogotovo na krilima, no zbog nekog razloga to nisu uspjeli pokazati – rekao je Boruc, koji vjerojatno ipak neće na vrata, nego bi umjesto još nedovoljno zaliječenog Sczcesnyja trebao braniti Fabianski.

G. Roguljić

UKRAJINA-POLJSKA

Početak: 18 sati

Boyko Fabianski Butko Piszczek Kačeridi Glik Rakitskij Pazdan Ševčuk Jedrzejczyk Sidorčuk Blaszczykowski Stepanenko Krychowiak Jarmolenko Maczynski Kovalenko Grosicki Konopljanka Milik Seleznjov Lewandowski

Stadion: Velodrome (Marseille)

Kapacitet: 67.000

Sudac: Svein Oddvar Moen (Norveška)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike