Osijek
INVESTICIJA OPĆINE ČEPIN I FONDA ZAŠTITE OKOLIŠA

U obnovljeni Lovački dom useljavaju se lovci i slikari
Objavljeno 21. lipnja, 2016.

Još jedan projekt koji će oplemeniti društveni život mještana Čepina okončala je Općina Čepin. Temeljito je rekonstruiran Lovački dom u Čepinu, a u suradnji s građanima i udrugama uređen je i prenamijenjen prostor u okolici doma u zelenu oazu s dječjim igralištem.

Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin, kaže kako od samog svog nastanka taj objekt nije bio samo za lovce jer su ga koristili brojni sumještani za svoje potrebe, a jedno je vrijeme služio i kao učenička kuhinja OŠ “Vladimir Nazor“ Čepin.

- Godine su učinile svoje, sagrađen je 50-ih godina prošlog stoljeća, u nekoliko je navrata bio izložen devastaciji, te je bilo nužno temeljito ga obnoviti ako se željela vratiti njegova funkcionalnost. Izrađena je projektna dokumentacija i projekt rekonstrukcije nominiran je na Fond zaštite okoliša RH. Treba reći da je rekonstrukcija ovog objekta omogućena potporom nadležnog ministarstva i općinskim sredstvima. Radovi su trajali šest mjeseci, pri obnovi se vodilo računa o energetskoj učinkovitosti, a za sustav grijanja koriste se sada peleti - navodi Tonkovac i nastavlja pojašnjavati tko će sve djelovati u novouređenim prostorima.

U Lovački su dom, naime, smjestili dvije vrijedne udruge - Lovačko društvo Čepin i Likovnu udrugu Čepin - ali će se prostor i dalje koristiti i za ostale potrebe zajednice.

- Okoliš Doma dobio je novu vrijednost uređenjem dječjeg igrališta pa zahvaljujemo udruzi 'Rame uz rame' iz Čepina koja je bila nositelj ovog vrijednog projekta. Želja nam je da ovaj naš Lovački dom postane simbol i putokaz novog, bogatijeg i kvalitetnijeg društvenog života te da naše mjesto i općinu u svakom pogledu obogati - poručuje Tonkovac. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana