Regija
U ORGANIZACIJI MATICE HRVATSKE

18. koncert mladih glazbenika
Objavljeno 20. lipnja, 2016.

SLATINA - U dvorani Hrvatskog doma održan je koncert mladih slatinskih glazbenika koji Matica hrvatska priređuje na kraju svake nastavne godine. S obzirom na dugovječnost organiziranja i njegovo kulturno značenje, ovaj 18. po redu koncert već je upisan u kalendar značajnih kulturnih događanja u gradu.

– Veseli me što smo s ovim koncertom opet gosti u prostorima naše glazbene škole, kako bismo se prisjetili odakle su krenuli naši mladi slatinski glazbenici. Završivši ovu lijepu osnovnu školu, mnogi su otišli u srednje škole diljem Hrvatske, a potom se upisali i na visoke škole. Neki se od njih vraćaju, ali u svakom slučaju svi oni svojim djelovanjem pridonose građanskom identitetu i promidžbi Slatine - rekla je dopredsjednica Ogranka Matice hrvatske u Slatini Ksenija Vujanović Juras.

Nastupili su studenti prve godine Umjetničke akademije u Osijeku pijanist Mario Novaković, učenik 2. razreda trube Glazbene škole Požega Marin Kubica, učenica 3. razreda saksofona Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku Isidora Đuričić, učenik 4. razreda trube Glazbene škole Požega Domagoj Krpan i maturantica violine Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku Ivana Miličić. Na njihovu programu bila su djela Bacha, Balaya, Ravela, Beethovena, Albinonija i Chopina, a korepetitor bio je prof. Miloš Cvjetković.

U sklopu koncerta Matica hrvatska svake godine jednom knjigom nagrađuje najbolje učenike i učenice završnih razreda slatinskih osnovnih škola, gimnazije i glazbene škole. Ove godine iz OŠ Eugena Kumičića nagrađene su Elena Lukačević, Stela Jukić, Jelena Borovčak, Ines Cibok i Natalija Ponjević, a iz OŠ Josipa Kozarca knjige su dobili Una Maravić, Arijan Memedi, Tin Baćani i Lorena Lončarević. Najbolje učenice gimnazije u Srednjoj školi Marka Marulića su Senna Šimek i Lucija Fotez, a najbolji učenik Osnovne glazbene škole je Antonio Cmrk. Zahvalnice i prigodne darove primili su i mladi glazbenici koji su nastupili na koncertu.

Petar ŽARKOVIĆ

U sklopu koncerta Matica hrvatska svake godine knjigom nagrađuje najbolje učenike i učenice

Možda ste propustili...

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

PRIGODOM OBILJEŽAVANJA DANA OPĆINE BIZOVAC

U OŠ radionica “Igranje poezije”

Najčitanije iz rubrike