Mozaik
ALKA VUICA

“Boje Croatie” o iseljavanju
Objavljeno 21. lipnja, 2016.

Poznata kantautorica odlučila je na sebi svojstven i poseban način progovoriti o jednoj od najaktualnijih tema današnjice u cijeloj regiji, iseljavanju.

Alka Vuica novim se singlom sa sjetom osvrnula na ljubav i prijatelje koji trbuhom za kruhom odlaze u bijeli svijet, ali im istodobno poručuje da ne zaborave svoju rodnu zemlju, kao i ljubav prema njoj.

“Posvećeno svim mladim ljudima koji napuštaju Hrvatsku u potrazi za boljom budućnošću!” tvom rečenicom Alka je napravila poseban uvod za pjesmu “Boje Croatie”, koju autorski potpisuje kada je riječ o tekstu, a glazbu je napravila u suradnji s Tomom Žaperom.

“Tema pjesme je ljubavna priča dvoje ljudi koji se moraju rastati jer on ima ambicije i odlazi u svijet u nadi da će ostvariti svoje snove, jer shvaća da je čekanje na bolju budućnost u Hrvatskoj predugo... Pripadam generaciji kojoj od rođenja govore da će biti bolje, a stalno je sve gore i gore. Život nam je prošao u nadi, i danas me strašno pogađa ova situacija u Hrvatskoj, kada nakon svega vidim da moj sin, ako želi bilo što ostvariti, mora otići u inozemstvo. Pažnju sam još jednom htjela skrenuti na taj velik problem iseljavanja mladih, jer bez mladih nema ni budućnosti za ovu zemlju”, zaključila je Alka.J.Kn

Možda ste propustili...

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike