Autoglas
IMPRESIVNO U SVAKOM POGLEDU

Lansirali smo se do stotke za manje od 3 sekunde!
Objavljeno 21. lipnja, 2016.
320 tisuća eura vrijedan je prelijepi Porsche 911 Carrera Turbo S

Nije komplicirano... rekao nam je Porscheov službeni trener, Finac Jukka Honkavuori dok smo znojnim rukama čvrsto stiskali volan enormnih 580 “konja” snažnog Porschea Carrera Turbo S.

- Samo na volanu stavite mode Sport Plus, lijevom nogom snažno stisnite kočnicu, a desnom opalite po gasu. Punom snagom do kraja, nemojte biti bojažljivi... Kada se upali žuta lampica na instrumentima, samo otpustite kočnicu i uživajte - izgovorio je Honkavuori.

I napravili smo upravo to, a rezultat je bilo jedno od najboljih iskustava života: lansiranje do sto kilometara na sat za manje od tri sekunde, što je usporedivo samo sa polijetanjem mlaznog lovačkog zrakoplova. Doslovno neopisivo...Ovo iskustvo bilo je samo najatraktivniji dio sjajnog dana druženja s Porscheovim modelima koje je za novinare i VIP kupce u Istri organizirao Porsche Inter Auto, glavni uvoznik ove prestižne njemačke marke.

Put je karavanu koja se sastojala od kompletnog presjeka Porscheove aktualne flote – podijeljene na sportske modele, odnosno SUV-e – vodila istarskim cestama od Rovinja preko Bala pa sve do zračne luke u Vrsaru koja je i bila poprište gore navedenog događaja.

A i svaki je kilometar vožnje u nekom Porscheu doživljaj sam za sebe. Primjerice, Macan Turbo sa 400 KS ultimativni je SUV srednje veličine koji u sebi sadrži doslovce najbolje od dva potpuno suprotna svijeta. Ima prostora, terenske mogućnosti (dobro, ne možda za avanturu po blatu, ali u snijegu vjerojatno briljira) dok su performanse i vozne osobine doslovno impresivne.

Bili su u karavani još i vrlo pitomi i štedljivi Cayenne dizel sa 262 KS, fenomenalnog okretnog momenta i prosječne potrošnje od 6,6 litara nafte na 100 kilometara, te tehnički dragulj Panamera S E-Hybrid čija dva motora kombinirano daju 416 KS i ubrzanje do 100 za samo 5,5 sekundi, ali i idealnu potrošnju od samo tri litre benzina na 100 kilometara! Potpuno fascinantno.

Kako bilo, druženje s Porscheom u Istri dokazalo je tko zna koji put da je ova marka nešto potpuno posebno. S jedne strane daje emociju, dinamičnost i prestiž koji imaju samo rijetke marke na svijetu, ali – za razliku od svojih konkurenata – svojim kupcima daje iznimno uporabljive automobile koji se mogu voziti doslovno svaki dan. Da, to košta, ali vrijedi svake lipe.

Mato PAVLIČEVIĆ

Svaki je kilometar vožnje u nekom Porscheu doživljaj sam za sebe. Jednostavno neopisivo!

Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

CX-80 UDOBNOST, PRAKTIČNOST I SVESTRANOST

Nova perjanica Mazde sa 7 udobnih sjedala