Autoglas
PREMIJERA: PEUGEOT 3008 GT

SUV sportskog karaktera
Objavljeno 21. lipnja, 2016.
Novi modeli 3008 GT i GT Line, koji u Hrvatsku dolaze krajem godine, uspon je Peugeota u viši cjenovni razred

Samo nekoliko tjedana nakon predstavljanja novi model Peugeot 3008 već nudi svoju najdinamičniju i najluksuzniju izvedbu - GT.

Suvremena u načinu izražavanja automobilskog užitka, namijenjena klijenteli sa smislom za estetiku koja je u potrazi za novim iskustvom vožnje, izvedba GT kruna je game novog SUV-a Peugeota. Ekskluzivno je opremljen motorom 2.0L BlueHDi 180 S&S EAT6 te se odlikuje nizom posebnih značajki, kao i jedinstvenom ponudom karoserije u dvobojnom stilu oštrih linija. Izvedba GT Line nudi i pristupačnije motore, koji su izvrstan spoj sportskog duha i luksuza. Novi modeli Peugeot 3008 GT i GT Line stoga odražavaju uspon Peugeota u viši cjenovni razred i bit će dostupni na hrvatskom tržištu krajem godine.

Izvedba GT ističe se kao vrhunski spoj luksuza i izrazite dinamike, a pritom je savršeno prilagođen za svakodnevnu uporabu. Namijenjen pravim poznavateljima automobila, jer je novi Peugeot 3008 GT spoj svih prednosti novog SUV-a – prepoznatljiva stila, zadivljujuće unutrašnjosti uz Peugeot i-Cockpit, tehnološki napredne opreme – s posebnim naglaskom na sportski i luksuzni izgled.

Prednji kraj ističe se jedinstvenom prednjom maskom. Široka, s obrubom koji više nije kromiran, nego dvobojan. Jedinstven odbojnik, i svjetla s tehnologijom Full LED, upotpunjuju cijelu sliku. Otmjeni profil naglašavaju obrubi od inoksa na bočnim i stražnjim trokutastim staklima. Zajedno s ukrasnim elementom od inoksa, koji se proteže uz krov sve do stražnjeg spojlera, nježno i glatko uokviruju staklene površine. Tako naglašena, bočna linija karoserije ističe nove dimenzije, koje pridonose nižem i dinamičnijem izgledu. Na stražnjem dijelu vozila ističu se dvostruke kromirane ispušne cijevi, koje se nalaze s obiju strana stražnjeg odbojnika.

Milan BUGARIĆ

Jedinstvenost se očituje i u digitalnom prikazu instrumentne ploče, koji se nudi u posebnoj boji bakra