Sport
OSIJEK AIR SHOW 2016

“Krila Oluje” priredila spektakl iznad Osijeka
Objavljeno 20. lipnja, 2016.

Aeroklub Osijek u subotu je na prostoru Sportskog aerodroma Osijek-Čepin ugostio treći Osijek Air Show, možda i najspektakularniji do sada.

Kruna sjajnog dana za ljubitelje visina, zrakoplova i letenja bio je nastup “Krila Oluje”, koja su svojim uvježbanim timskim radom priredila spektakl na nebu iznad Osijeka i oduševila posjetitelje Showa, ali i sve one koji su odnekud mogli vidjeti taj leteći sklad.

Osijek je zaslužio takav letački spektakl, ipak su se u subotu slavile tri velike obljetnice - 90 godina Aero kluba Osijek, 70 godina Zajednice tehničke kulture i 25 godina od osnivanja Samostalnog zrakoplovnog voda Osijek. Rođendanski dan uistinu je bio fantastičan, organizatore je poslužilo vrijeme, a da su ovakvi događaji pravi mamac za publiku, pokazalo je mnoštvo ljudi na aerodromu, uglavnom zaljubljenika u visine i zrakoplove.

Na aerodromu su se predstavili zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Pilatus PC-9 i legendarni AN-2, Helena Janson, Jadranka Zaradić i Siniša Živko prezentirali su skokove s padobranom, a sve su začinile zvijezde dana - “Krila Oluje”. Osim u letačkom dijelu programa posjetitelji su mogli uživati i u onom neletačkom dijelu, razgledati izložene zrakoplove, girocoptere te bespilotne letjelice, kroz radionice i izložbe upoznati rad Zajednice tehničke kulture, sudjelovati u prezentaciji zrakoplovnih tvrtki i škola, a za sve je posebna atrakcija bio simulator letenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva...

Iako je neletački dio programa imao svoju publiku i zainteresirane, sve je to bilo uvod u poslijepodnevne sate i letački dio Osijek Air Showa, u kojem se predstavila generalna i ultralaka avijacija, ne samo domaćina iz Osijeka nego i gostiju i prijatelja Aero kluba Osijek iz cijele Hrvatske. Za kraj je ostavljeno ono najbolje i najatraktivnije. To je bio nastup svjetski poznate akrobatske grupe “Krila Oluje” Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. “Krila” su na nebu iznad Osijeka prezentirala vrhunske vještine, disciplinu, timski rad i visoki stupanj uvježbanosti. Iako leti brzinama većim od 500 km/h, šest zrakoplova pod jednim imenom “Krila Oluje” doista djeluje kao jedno. Sklad, atraktivnost, zanimljivost, akrobacija... Točka i doživljaj za pamćenje.

Bio je to još jedan vrlo uspješan Osijek Air Show, na sportski aerodrom došlo je staro i mlado, a moglo bi se reći da je to bio i pravi obiteljski dan, jer uživati u adrenalinu koji donose visine došle su cijele obitelji.

Ivana LIOVIĆ
Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike