Regija
7. SAJAM ANTIKVITETA

Izlagali antikvari, izrađivači suvenira, ručnih radova...
Objavljeno 20. lipnja, 2016.

POŽEGA

Na požeškom Trgu Sv. Trojstva održan je 7. Sajam antikviteta u organizaciji tjednika Kronika požeško-slavonska i pokroviteljstvom Grada Požege i Turističke zajednice. Sajam je okupio 29 izlagača, antikvara, proizvođača suvenira, ručnih radova iz cijele Slavonije, od Baranje, Osijeka, Slavonskog Broda, Nove Gradiške i cijele Požeštine.

- Ovo 7. izdanje pokazuje da je Sajam antikviteta postao tradicija u gradu Požegi. Vodila nas je činjenica da ovakve sajmove imaju svi veliki i stari gradovi, od Zagreba, Splita, Rijeke, Samobora, a nama najbliži, onaj je u Osijeku koji se održava svakog mjeseca. Željeli smo i Požegu, kao stari grad poznat još pod nazivom “slavonska Atena”, kao grad duge tradicije i kulture, uvesti u to društvo. U tome smo uspjeli, što govori veliki odaziv izlagača i veliki broj posjetitelja. Zbog toga ćemo nastaviti organizirati ovu manifestaciju dva do tri puta godišnje – istakao je organizator Vladimir Protić, glavni urednik tjednika Kronika požeško-slavonska.

Uz Sajam antikviteta ove godine organizirana je i degustacija kulena za građane 36. požeške Kulenijade, što je donijelo dodatni slavonski štih. Uz degustaciju kulena bile su tu i ostale suhomesnate delicije koje je na kušanje ponudila šampionka Kulenijade Natalija Rožić. Sve su “začinili” tamburaši TS Bisernica. U suradnji s Obrtničkom školom Sajam antikviteta organizira i jedinstvenu modnu reviju. Nju čine kreatorice učenice, krojačice i šnajderice učenice, a i modele na reviji nose učenice Obrtničke škole uz pomoć svojih mentorica.AGM Kruna

Možda ste propustili...

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike